Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Witam >

Witam miło tych zarejestrowanych i niezarejestrowanych.

jagodka8, 17.10.2017 | czytaj dalej


Szykuj się o depilacji laserowej pod okiem speca >

Podobno też nie na każdy rodzaj włosów dobrze działa i potrzeba kilka...

Katitcu, 17.10.2017 | czytaj dalej


Czy grzyby mają wartości odżywcze? >

Większości można się spotkać z opiniami, że nie mają, ale ostatnio widziałam...

Katitcu, 17.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29946
najnowszy wpis: 17.10.2017 14:54

Mamy 27171 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wszystko o... kuchni+

FORUM kuchnia+ Czym przykryć naczynie żaroodporne

Gosiaczek_Michasi

postów: 2

22.05.2014 09:40

pokrywką od naczynia żaroodpornego najlepiej...tylko jak to zwykle bywa diabeł tkwi w szczegółach. Naczynie musi być dobrej jakości, żeby przygotowana w nim potrawa była przeeeepyszna...polecam takie z systemem grill&drop przez wszystkie moje przeboje z naczyniami żaroodpornymi te naczynia najlepiej się sprawdziły

myszsza

postów: 251

29.07.2013 21:13

kucharzyk518 napisał 29.07.2013 15:05:
czym mogę przykryć to naczynie? jakąś folią?
Folią aluminiową stroną matową na zewnątrz. Naczynie wstawiasz zimne do zimnego piekarnika, dobrze jest doprawione mięso wcześniej zrumienić na patelni. Zaczem nastawiasz piekarnik na 200 stopni, do naczynia dolać szklaneczkę wody lub soku owocowego i od momentu osiągnięcia tej temperatury piec jakieś 40 minut. Dobrze jest ze dwa razy obrócić.
Do kurzch nóg polecam sól, majeranek, listek laurowy, nieobrany lecz przekrojony na pół ząbek czosnku.
Jak piekarnik już jest gorący i mięso się piecze, wkładasz do piekarnika wysmarowaną olejem blaszkę, na której znajdują się umyte, osuszone z wody, niekoniecznie obrane, ale pokrojone ziemniaki, doprawione solą, oliwą i ulubionym ziołami. Wszystko powinno dojść w tym samym czasie, to znaczy jak ziemniki są rumiane.
Fajne z tzatziki.

post edytowany 1 raz, ostatnio 29.07.2013 21:15

kucharzyk518

postów: 1

29.07.2013 15:05

Witam.

Otóż z gotowaniem mam doczynienia od nie dawna i chciałbym ugotować obiad.

Otóż chciałbym zrobić ziemniaki i nogi z kurczaka w naczyniu żaroodpornym i nie mam pokrywki ponieważ, kiedyś tam był nieszczęśliwy wypadek i się stłukło, czym mogę przykryć to naczynie? jakąś folią ? sreberkiem ? i wstawiać zimne naczynie do rozgrzanego piekarnika? ile piec ?