Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej


Catering na festyn w Warszawie >

Grill to bardo dobry pomysł. Szczególnie,że kazdy to lubi :) Jeśli jest...

zdrowitka, 17.08.2017 | czytaj dalej


Jadalnio-kuchnia i stół >

KrystynkA, powiem Ci, że drewno też może być luksusem i też może...

Jagoda39, 16.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1945, wpisów: 29724
najnowszy wpis: 17.08.2017 12:48

Mamy 26974 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Czekoladow Poezja

lili

postów: 20

07.07.2007 08:24

Co do czekolady to najlepszy jest mus czekoladowy Jimiego Oliviera.latwy w przyrzadzaniu i puszyscie lekki.uwielbiam go.przepis mozna znalesc w jego ksiazce pt Lubie gotowac.Naprawde polecam.

gOsIuNiA

postów: 1

05.07.2007 11:07

1.2 ciemne gorzkie czkolady
2.2 ciemne słodkie czekolady
3.1 pojemniczek Śmietany 18%
4.2 jajka
5.2 szklanki mąki

Obidwie czekolady pokroić na drobno i wsypać do miski zagotować śmietane wlać ją do czekolady przez sidko i wymieszac aż się rozpuści dodać 2 jajka wymieszczać dosypać przez sidko 2 szklanki mąki. A po wymieszaniu wszystkich składniuków wlać mase do tortownicy i piec w 180% przez 45 minut