Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26978 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wszystko o... kuchni+

FORUM kuchnia+ Cytryny w słoiku Jamiego i batony zbożowe Billa

madź

postów: 46

24.04.2008 20:36

Halo! Z tym do pokoju "Programy Kuchni Tv" ! :)

Coquin

postów: 4

29.11.2006 11:09

Evita, z łaski swojej, wypowiadaj się na Forum NA TEMAT a nie spamuj.....

Evita 47

postów: 1

21.11.2006 11:45

z niecierpliwoścą oczekuję na uruchomienie sklepu ,bo jestem zainyeresowana kupnem kilku asortymentów i przedmiotów,które zainteresowały mnie w trakcie oglądania programów prezentowanych w kanale "KUCHNIA TV"
OBY DO ŚWIĄT SIĘ UDAŁO!!!!!
Evita47

Acha

postów: 1

20.11.2006 23:07

ja też

kowlaik

postów: 29

20.11.2006 18:10

tez szukam przepisu

Coquin

postów: 4

20.11.2006 14:26

Kowlaik, Seneka bardzo Wam dziękuję za pomoc!
Czy ktoś zna może jeszcze przepis na te batony Billa?

seneka

postów: 15

18.11.2006 10:45

Przepis na cytryny:
Garść kolendry, garść kopru, pieprz, cynamon i sól morska- było jej sporo. Potem tymianek plus 5-7 liści laurowych. Wszystko trzeba razem wymieszać. Cytryny tniemy na krzyż tak aby się nie rozdzielały i wpychamy w cytryny sól z przyprawami. Trzymamy około miesiąca. Używamy je jak przyprawy, np. do ryb. wszędzie tam gdzie potrzebujemy soli i cytryn

kowlaik

postów: 29

18.11.2006 08:48

niepamietam dokladnie ale chyba byly to 2 tygodnie i mozna trzymac to dlugo ba sól konserwoje cytryny.

Coquin

postów: 4

17.11.2006 23:41

Dziękuję Kowlaik. Nie pamiętasz jednak jak długo należy trzymać je w słoiku, by były dobre? I do czego można użyć takich cytryn? Bo oprócz wspomnianych już walorów estetycznych, zakładam również przyjemność dla kubków smakowych ;)

kowlaik

postów: 29

17.11.2006 22:05

Ja tez to oglądałem i widzialem jak najpierw nacinal je u gory i wsypywal sól wkladal do sloika i tak wszystkie cytryny.

Coquin

postów: 4

17.11.2006 19:02

Niecałe dwa tygodnie temu Jamie "zaprawiał" cytryny w ogromym słoiku - widziałam tylko ostatnie "ujęcia" słoja, tak więc nie mam przepisu...nie wiem też do czego moża używać takich cytryn (chociaż jak dla mnie sam walor estetyczny już wystarczy). Szukam też przepisu na batony zbożowe, w których składzie, o ile dobrze pamiętam, były różnego rodzaju płatki np. pszenne i suszone owoce-nie zapisałam jednak proporcji. Czy ktoś z Was ma może przepisy na te 2 rzeczy? Z góry dziękuję.