Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Diety >

Zastanawiam się nad skorzystaniem z Dietmap ... Stosował ktoś tą dietę? Polecilibyście?

aneczka95, 22.08.2017 | czytaj dalej


Olej kokosowy dobry na wszystko >

Dlatego warto poczytać czym różni się nierafinowany od rafinowanego, jakie mają właściwości...

Olivia, 22.08.2017 | czytaj dalej


Zdrowe koktajle >

Jarmużem ;)

Martaa, 21.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29734
najnowszy wpis: 22.08.2017 16:11

Mamy 26984 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ CYDR

Mila09

postów: 1

28.10.2015 18:53

I wykorzystujemy potencjał! znam cydr lubelski, naturalny polski produkt. Bravo! :D

ursi5

postów: 219

27.11.2010 15:38

Cydr przypadkowo ujrzałam i kupiłam nie mając jeszcze pojęcia do czego użyć go - w Lidlu. A jeśli chodzi o nasze jabłka i ich wykorzystanie, to sama niedawno oglądając program o produkcji cydru we Francji, pomyślałam, że można byłoby w większym stopniu wykorzystać nasze jabłka.

Albertine

postów: 11

27.11.2010 11:07

przepis z programu Marco Pierre'a - na patelni młode węgorze, jajka, bekon i cydr

marghe

postów: 356

28.10.2010 22:02

papier napisał 28.10.2010 20:42:
A gdzie udalo Ci sie cydr dorwac (w Polsce)?? Pare lat temu jeszcze gdzieniegdzie widywalem, potem juz calkiem zniknal, tak jak chyba i jego dystrybutorzy w ogole. Swoja droga, ze tez nikt nie wpadl zeby u nas to produkowac, a jablka gnija...
mylisz się
jest polski cydr i to b.smaczny
http://folky.pl/30-cydr-majatek-slawno.html

papier

postów: 9

28.10.2010 20:42

A gdzie udalo Ci sie cydr dorwac (w Polsce)?? Pare lat temu jeszcze gdzieniegdzie widywalem, potem juz calkiem zniknal, tak jak chyba i jego dystrybutorzy w ogole. Swoja droga, ze tez nikt nie wpadl zeby u nas to produkowac, a jablka gnija...

Ja mam problem odwrotny, przepisow w necie pelno, tylko skladnika nie mam :(
Pamietam np. fajny i prosty przepis w Minimaliscie (na kuchni.tv) - "dwukrotnie smazona poledwica" czy podobnie. Tam akurat dalo sie zastapic, ale dlaczego musze ciagle zastepowac...

ursi5

postów: 219

25.10.2010 13:34

Jeszcze raz dziękuję, a poza tym nie doceniłam naszej KUCHNI.TV. Przepisy, które znalazłam zainspirowały mnie.

marghe

postów: 356

25.10.2010 00:19

ursi5 napisała 22.10.2010 15:56:
dziękuję, myślałam raczej nie o piciu wprost lecz żeby podlać do jakiejś potrawy:-)
toć ja nim tę cielęcine podlewam :)

Albertine

postów: 11

23.10.2010 11:34

James M. w Bretanii

ursi5

postów: 219

22.10.2010 15:56

dziękuję, myślałam raczej nie o piciu wprost lecz żeby podlać do jakiejś potrawy:-)

marghe

postów: 356

22.10.2010 15:20

Toskania dobrze prawi

Ja lubię na przyklad w połączeniu z cielęciną

toskania

postów: 3

21.10.2010 22:55

Cydr to jest bardzo niskoprocentowy napój z jabłek, takie badzo leciutkie wino, lekko słodkawe, troszkę musujące. Ja bym podała tam, gdzie podaje się białe wino , do ryby, białego mięsa, ale też do ciasta i owoców, zawsze mocno schłodzone.
Albo sam w charakterze napoju chłodzącego (latem oczywiście).

ursi5

postów: 219

21.10.2010 17:13

Kupiłam niedawno cydr, bo słyszałam, że jest dobrym dodatkiem do niektórych potraw, ale kiedy wpisałam w wyszukiwarkę, to niewiele tego było. A może jakaś podpowiedź?