Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Jest co najmniej kilka opcji. Do domu spokojnie wystarczy sonda na 1.5m...

beks, 23.08.2017 | czytaj dalej


jakie meble do kuchni >

Ja zawsze uważałem meble na wymaiar za zbyt duży wydatek. Moim skromnym...

misio12312, 23.08.2017 | czytaj dalej


pozyczki online >

Ja polecam [url=https://aasadlabiznesu.pl/]pożyczka przez internet[/url] skorzystałam z niej miesiąc temu, Aby otrzymać...

kosmag91, 22.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1947, wpisów: 29737
najnowszy wpis: 23.08.2017 13:04

Mamy 26989 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ CONFIT

Hestia Q-34

postów: 419

11.08.2011 18:04

Zoladki kacze /Gesiers/ sprawdzily sie w salacie

3OOg zoladkow
2 lyzki soli morskiej
4 liscie laurowe
3-4 galazki rozmarynu
kilka galazek tymianku
300-500ml smalcu gesiego lub kaczego,tyle by przykryl zaladki.
Wymieszaj zaladki z przyprawami i wstaw do lodowki na godzine.
Rozgrzej tluszcz,osusz zoladki i wloz wraz z przyprawami do goracego tluszczu.
Gotuj 2,5-3 godz.Tluszcz powinien tylko lekko mrugac.Po ugotowaniu maja kremowa konsystencje.
SALATA

Ugotowane zaladki
300g boczku
glowka salaty /ja uzylam frise-chyba strzepiasta?/
4 pomidory
1 ogorek
100ml orzechow wloskich
1 delikatna cebula
Vinägrette
1 lyzeczka miodu
1 lyzka oleju orzechowego,jesli mamy
3 lyzki oliwy z oliwek
2 lyzki octu balsamicznego
sol pieprz
Pokroj w slupki boczek i zoladki ,krotko osmaz na nie wielkiej ilosci tluszczu,
lekko przestudz.Wymieszaj wszystko razem,skrop sosem,posyp pokrojonymi
na mniejsze kawalki orzechami.Kilka polowek orzechow do dekoracji.
Dopraw sola i pieprzem.
Jescze lepsza z udkami.