Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26978 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ COCTAIL

Hestia Q-34

postów: 419

24.07.2010 18:27

Milo mi,ze sie przydal.
Pozdrawiam

Renata5

postów: 2

24.07.2010 17:30

Na wczorajszym spotkaniu podałam Granitę wg pani przepisu - rewelacja, goście zadowoleni a i upał zelżał w miarę popijania drinków:)

Hestia Q-34

postów: 419

22.07.2010 23:30

W kieliszkek do szampana wloz mala kulke sorbetu malinowego
dopelnij - w zaleznosci od okazji, Prosecco Extra Dry,winem musujacym
lub szampanem.

Hestia Q-34

postów: 419

16.07.2010 17:36

Upal tak doskwiera,ze mysli sie tylko o czyms orzezwiajacm do picia.
Mam nadzieje ,ze granita, ktora podam spelni to zadanie.

100 ml cukru
50 ml wody
0/5 l wina rozowego

Z cukru i wody ugotuj syrop.Ostudz,dodaj wino i wstaw do zamrazarki.Mieszaj
widelcem co 20-30 min az granita sie zestali.Podawaj w zmrozonych kieliszkach.
Jesli upal bedzie trwal nadal,to ja napewno skoncze w AA