Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26976 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Programy kuchni+

FORUM kuchnia+ Co masz na talerzu?

więcej >>

AMA

postów: 13

26.06.2011 20:01

Do MARISZONA
Jeśli jeszcze nachos z M.W. Ciebie interesuje podaję to co zapamiętałam.
2 pomidory pokroić na ćwiartki, chili na pół, 1 ogórek na duże kawałki i miksować.
Dodać trochę octu z cherry, trochę oliwy extra vergin + posiekana kolendra + świeża
posiekana bazylia + trochę soku z cytryny + pieprz i sól. Nie miksować na paćkę.
Wyłożyc na naczynie w którym będzie zapiekane , na to góra nachos, potem starty
ser (nie pamiętam jaki) i jako ostatni składnik kilka plastrów szynki? panchety ?.
Na koniec do piekarnika nagrzanego do 180o na parę minut.
SMACZNEGO.