Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

jakie meble do kuchni >

Najlepiej wybrac meble na wymiar, wtedy bedzie wszystko idealnie do siebie pasowac....

piotr_e, 18.10.2017 | czytaj dalej


co sieje na dzialce >

A co z przycinaniem drzewek owocowych? Niektórzy mówią, że najlepiej na jesień...

B.Sadowska80, 18.10.2017 | czytaj dalej


Produkty bez laktozy >

Sprawdźcie koniecznie na tej stronie, bo tam mają bardzo dużo produktów i...

B.Sadowska80, 18.10.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1974, wpisów: 29950
najnowszy wpis: 18.10.2017 23:07

Mamy 27173 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Ciasto z Earl grey'em

mozaika

postów: 58

25.05.2007 14:41

Uwielbiam zakalca! Muszę wypróbować ten przepis
:D

Ewik

postów: 13

19.05.2007 16:34

Interesuje mnie ciasto z herbata, chciałam upiec ale nie widze w przepisie ilości cukru, natomiast w przygotowaniu jest. Poza cukrem pudrem w ilości 6 łyżek nic nie ma.Jestem w polowie składnków , pomózcie proszę:)

bazylia10

postów: 6

18.03.2007 23:15

a ja dodałam jajo i troszkę mniej herbaty, jajo oczywiście ubiła i wyszło super.

bazylia

postów: 7

12.12.2006 22:39

Patninka, dzięki za wskazówki. Wydaje mi się, że piekłam to ciasto w podobnych warunkach, ale spróbuję zrobić je jeszcze raz dokładnie tak jak piszesz.

patninka

postów: 2

11.12.2006 19:06

elka, witaj...przepis jest na stronie kuchnioteka ciasta i ciasteczka Ciasto z Earl grey'em

bazylia moze tajemnica mojego wyrośniętego ciasta tkwi w tym, że piekę je ok 70 min w temp 180 stopni na środkowej półce z nagrzewaniem góra dół. Może ono u mnie lepiej odparowuje te pół litra herbaty Tak jak piszesz nie ma zakalca, cisto podwaja swoją objętość a środek jest przyjemnie wilgotny, ale nie "mlamlasty". Ciasto wśród moich znajomych robi furorę. Pozdrawiam

bazylia

postów: 7

10.12.2006 22:57

Wczoraj piekłam to ciasto. Faktycznie nie urosło za bardzo, a w środku było wilgotne i gęste, ale nie nazwałabym tego zakalcem (chociaż jak dolewa się do ciasta pół litra herbaty to chyba musi takie być). Ale w smaku jest pyszne. Zastanawia mnie tylko jak Patince rośnie to ciasto tak wspaniale. Widziałam jak Anna Olson je robiła - też miała ładnie wyrośnięte, ale w środku podobne do mojego.

elka

postów: 1

07.12.2006 22:47

Witaj Patninka, czy mogłabym prosić o przepis na to ciasto ?

patninka

postów: 2

05.12.2006 12:20

Witaj, piekę to ciasto co 3 dni, jest rewelacyjne. Używam różnych herbat jadłam więc juz jaśminowe cistao i różane i.....
Cisto rośnie wspaniale, nie ma w nim zakalca, gdzieś popełniasz błąd. A mieszanie najpierw suchych składników z tłuszczem ręcznie a potem po wlaniu rodzynek łyżką drewniana i JUZ. Patninka

lena

postów: 16

03.12.2006 08:59

Nie widziałam tego odcinka Anny Olson gdy robiła to ciasto a przepis mi się spodobał bo brzmiał prosto nie byłkosztowny.

Oczywiście nie sugerowałam sie ilosciami mpodanymi na stronie bo tutaj za kazdum razem szklanka maki wazy inaczej Siegnęlam do oryginalnej wersjimprzepisu z foodnetwork canada.

Cos jednak poszło nie tak. ciasto nie urosło za bardzo, w każdym razie nie tak jak na zdjęciu a w srodku mam zakalec.
Smak ciekawy, ale nie da sie tego podać gosciom.

Czy Anna Olson mieszała składniki ciasta w misce łyżką czy uzywała Kitchen Aid? A mioże dawała jakieś szczególne wskazówki odnosnie pieczenia tego ciasta???

Prosze o pomoc, bo chciałabym jeszcze kiedyś podejść jeszcze raz do tego przepisu.