Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26977 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ ciasto filo/philo

jacek1f

postów: 2296

06.04.2008 13:17

granicą jest tylko Twoja wyobraxnia:-)

Tak jak z francuskim ciastem:
- trójkąciki, ruloniki, pakuneczki, sakiewki:
na słono: feta ze szpinakiem, kazdy inny ser doprawiony z warzywem kazdym, cebulaki, cukiniaki, sey z szynka lub salami lub kazdym smakowitym "pizzowym" nadzieniem.
- sery żółte starte: ostre i łagodne zmieszane z czym chcesz,

na słodko: kazdy owoc zawiniety, albo straty i zawinięty, placki przykryte warstwami - owoce na warstwach i przykryte kilkoma i tak zapieczone...

tomek

postów: 32

05.04.2008 20:03

zna ktos moze jakies przepisy na desery(i nie tylko) z wykorzystaniem ciasta filo(philo)? z góry dzieki...