Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26979 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ chrupiąca surówka :)

rybciarulez

postów: 1

25.10.2008 22:58

Składniki:
Główka kruchej sałaty,
2 łodygi selera,
ogórek sałatkowy,
3 pomidory,
5 rzodkiewek,
czerwona papryka,
łyżka soku z cytryny,
3 łyżki oleju,
cukier,
sól,
pieprz.
Umyć liście sałaty i porwać na niewielkie kawałki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i podzielić na cząstki. Resztę warzyw dość drobno pokroić. Warzywa włożyć do szklanego naczynia i wymieszać. Sok cytrynowy, olej i łyżkę przegotowanej wody ubić widelcem w miseczce. Gdy sos zgęstnieje, doprawić go cukrem, solą i pieprzem. Można dodać bazylię jeśli ktoś lubi. Polać surówkę sosem i wstawić do lodówki. Znakomicie smakuje w połączeniu z grillowanym mięskiem :)