Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej


Catering na festyn w Warszawie >

Grill to bardo dobry pomysł. Szczególnie,że kazdy to lubi :) Jeśli jest...

zdrowitka, 17.08.2017 | czytaj dalej


Jadalnio-kuchnia i stół >

KrystynkA, powiem Ci, że drewno też może być luksusem i też może...

Jagoda39, 16.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1945, wpisów: 29724
najnowszy wpis: 17.08.2017 12:48

Mamy 26974 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Biszkoptowy torcik lodowy

Chenia

postów: 459

03.01.2008 22:25

A ja ostatnio robiłam coś takiego z krakersami, tylko do masy budyniowej dodawałam wiórki kokosowe. 3 przełożone masą warstwy krakersów na górze masa posypana orzechami włoskimi i wiórkami kokosowymi. Pychotka - ciekawy słono słodki smaczek...

Kuchcik

postów: 10

03.01.2008 15:07

2 opakowania biszkoptów
Kostka masła
Budyń
waniliowy
2 żółtka
Pół szklanki cukru
2 puszki brzoskwiń
1 i troszkę szklanki mleka
3 galaretki

Wykonanie:
Namoczyć biszkopty w galaretce, zmieszać masę z budyniu żółtek i kilku łyżek mleka. Mleko zagotować ostudzić przez 2 min i dodać budyniową masę do ciepłego mleka i mieszać na ogniu do momentu zagotowania i zgęstnienia. Ostudzić masę rozkręcić masło i stopniowo dodawać zimną budyniową masę. Na ułożone biszkopty wylać połowę masy a potem przykryć tą warstwę biszkoptami i znowu wylać masę. Na masę położyć owoce zalać lekko zsiadłą galaretką.
Odstawić tort do lodówki na 3-4h.
SMACZNEGO!