Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Jadalnio-kuchnia i stół >

KrystynkA, powiem Ci, że drewno też może być luksusem i też może...

Jagoda39, 16.08.2017 | czytaj dalej


dieta bezglutenowa >

Czy nie jeść glutenu, to powinien być wniosek alergologa, albo dietetyka. Ja...

maniotek, 14.08.2017 | czytaj dalej


Marki sprzetu kuchennego >

ciekawe rzeczy można znaleźć też na www.galerialucznik.pl nie wiem czy znacie, ale...

basiaczek, 14.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1944, wpisów: 29721
najnowszy wpis: 16.08.2017 00:38

Mamy 26973 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Białko, glukoza - pytania

slawek7

postów: 35

16.08.2011 07:37

Cześć.
Piszę w jednym wątku, ale mam dwa pytania.
1. Czy bezpiecznie jest jeść surowe białko? W oststnim odcinku "Łakoci" p. Bożena do robiąc kartofelki migdałowe wlała białko i wymieszala z mączka migdałową. Białka zostały surowe i tak mnie zastanowiło czy to bezpieczne. Nie chodzi mi o salmonellę bo tu wystarczy spażyć jajka, ale o samo białko.
2. Co daje dodanie do cukru glukozy? Co to w ogóle jest glukoza i jakie ma właściwości, że łączy się ja z cukrem?