Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Jest co najmniej kilka opcji. Do domu spokojnie wystarczy sonda na 1.5m...

beks, 23.08.2017 | czytaj dalej


jakie meble do kuchni >

Ja zawsze uważałem meble na wymaiar za zbyt duży wydatek. Moim skromnym...

misio12312, 23.08.2017 | czytaj dalej


pozyczki online >

Ja polecam [url=https://aasadlabiznesu.pl/]pożyczka przez internet[/url] skorzystałam z niej miesiąc temu, Aby otrzymać...

kosmag91, 22.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1947, wpisów: 29737
najnowszy wpis: 23.08.2017 13:04

Mamy 26987 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Biała kiełbaska

gryfith

postów: 17

23.04.2007 13:20

Nie tylo smakowicie wygląda ale też i smakuje, jadłem kiedyś coś bardzo podobnego ale na 99% bez piwa ponieważ nie czuło się jego smaku, natomiast papryka była dodatkowo świeża. Ale popróbuję i taka wersję.

jacek1f

postów: 2296

23.04.2007 11:25

Polecam tez troszke inna wersje - utytlac kielbasy w miodzie. Mozna tez dodac miodu na wierzch i na cebule i na mieso.
Lekko skropic sosem sojowy i piec.

morderska

postów: 91

22.04.2007 20:39

Smakowicie wygląda. Chętnie wypróbuję.

Goga

postów: 38

01.04.2007 17:20

Składniki:
biała kiełbasa surowa-ilość wg uznania,
1kg cebuli białej,
0,5kg boczku surowego wędzonego,
około 1 litra piwa,
papryka mielona ostra.
Naczynie żaroodporne wysmarować smalcem.Następnie układać wszystko warstwami.Połowa boczku pokrojona w plastry, na to kiełbasa,boczek w plastry.Zalać piwem i włożyć do piekarnika.Piec w 200st.aż się lekko podrumieni.Wyciągnąć i wsypać na wierzch cebulę pokrojoną w plastry i posypać papryką.Nie przykrywać.Włożyć do pieca i zapiekać ok.40 min.
Piwo zmniejszy o (co najmniej) połowę swoją objętość a boczuś będzie sie rozpływał w ustach. Życzę smacznego!