Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Taki do sprawdzania temp. potraw, zwykle mięs poddawanych obróbce termicznej (zwykle pieczenie)....

kipson, 18.08.2017 | czytaj dalej


Jakie garnki na lata? >

Ja polecam niemieckie garnki ELO. Odkryłam je jak przyjechałam do męża na...

Kami30, 18.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29726
najnowszy wpis: 18.08.2017 12:28

Mamy 26977 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Programy kuchni+

FORUM kuchnia+ Atelier smaku bez glutenu

więcej >>

a_nie_znam_sie

postów: 6

28.11.2015 14:31

Mirek Warzylion i Pani w Chełmie :) bardzo zakręceni ludzie :) niech im się wiedzie jak najlepiej :) krytykować każdy może - owszem. Postaram się rzeczowo - czas antenowy to czas na przekazywanie treści które mogą być użyteczne dla większości odbiorców - oj mam takie spaczenie z PRL kiedy były tylko dwa kanały w tv a czasem oprócz załogi G pojawiał się pan w okularkach i ogłaszał że będzie słabo i nie będzie lajków a twiiity nie wyjdą po 13 X :)Czy Mirek warzylion i Pani Chełm coś nam dobrego podpowiadają ? TAK. O ile w tym wyścigu szczurów w którym uczestniczymy będziemy mieli na to czas.. a póki co ... gulasz z gryczaną... o ile umiesz ugotować ;) Sam to ugotuję. To nie był sarkazm, ironia tudzież inna złośliwość czy tzw. "hejt". Jak mawiał mój nauczyciel od w-f gdy ocucili mnie spod sztangi.. 120 kg na klatę? dało do myślenia? nie dało profesorze ważę tylko 40 kg... i nigdy nie chciałem być ciężarowcem... Każdy chciał tylko nie wie.. chłopaki zakładajcie 150... :)

amanda92

postów: 4

09.11.2015 18:09

Nie rozumiem, jeżeli ktoś jest faktycznie uczulony na gluten to też histeria? Ktoś taki chciałby zjeść coś dobrego także i na swojej diecie.

yourash

postów: 33

09.11.2015 00:42

Kolejni przedstawiciele nieuzasadnionej histerii "bezglutenowej"
Ludzie nie dajcie sobie wciskać tych ciemnot !!!!

monika3287

postów: 1

05.07.2015 23:40

Kochani jeśli macie problem z dieta bez glutenu to polecam stronę http://pichcisz.pl . Praktyczne wskazówki, porady, info o produktach bg i super przepisy :) codziennie nowe posty i aktualne konkursy z atrakcyjnymi nagrodami

skull83

postów: 10

26.03.2013 21:01

wszystkie te atelier są dla mnie jednym wielkim faux-pass, oglądam ten program jedynie dla "zbity", bo poważnie nie można do niego podejść, strasznie modnym stało się bycie eko, organic,bez cukru,bez tłuszczu,bez soli, takie wielkomiejskie popłuczyny dla alternatywnych i aspirujących. Program naciągany i te minimalne porcje jak dla kota, no bo przecież jedzenie w normalnych ilościach jest wulgarne.. przerost formy nad treścią, takie to wszystko "zen" na siłę, egzaltowane... te mini miseczki, mini porcyjki. Rozumiem że te przepisy bez glutenu są potrzebne bo są ludzie co jeść glutenu nie mogą, ale dużo przepisów jest zbyteczna.. np. ta seria na parze...

keval

postów: 38

02.01.2011 20:12

Nieziennie nudni jak ich białe ubrania i dwupalnikowa kuchenka. Nie przemawiają do mnie, aczkolwiek przepisy moze i przydatne, dla tych, którzy nie moga jeść glutenu.

bigosik

postów: 6

12.12.2010 11:12

Podoba mi się ten program.Prowadzący bardzo sympatyczni.Pozdrawiam Panią Jolę i Pana Mirka:)

haniakan

postów: 16

12.09.2010 09:54

k.tyczynski napisał 09.09.2010 20:30:
edit: chociaż z ocen programu przy opisie ma on wysoką notę, więc nie wiem skąd ta rozbieżność?
mili państwo jak bardzo trudno jest nam zaakceptować coś innego ,a przecież skoro komus nie odpowiada taka kuchnia proszę korzystac z innej jest ich taka dużo i równie dobrej zycze smacznego i pozdrawiam prowadzących ATELIER SMAKU i wszystkich forumowiczów

Ola_D

postów: 308

10.09.2010 10:34

k.tyczynski napisał 09.09.2010 20:30:
po prostu zastępują w nich np gluten inną rzeczą, cukier i inne temu podobne.
O ile cukier dość łatwo jest zastąpić, czy wręcz w ogóle wyeliminować,
o tyle gluten zdecydowanie trudniej, a przeważnie jest to wręcz niemożliwe. Często trzeba modyfikować cały przepis, żeby potrawa się udała.
Ale to trzeba chyba być bezglutenowcem, żeby to wiedzieć i zdawać sobie sprawę, jak duży jest to problem.
Pozdrawiam,
Ola_D

k.tyczynski

postów: 81

09.09.2010 20:30

Moim zdaniem opinie są takie, a nie inne z prostego powodu. Prowadzący są do bólu sztuczni i na kuchni znają się tyle, co ja na fizyce kwantowej... Jakby byli tacy wspaniali i fantastyczni, to czy nie mieliby pozytywnych ocen? Takie recytowanie kwestii jest nieco nużące. A przepisy raczej przeciętne, po prostu zastępują w nich np gluten inną rzeczą, cukier i inne temu podobne. A dodatkowo powiem, że jakbyśmy mieli jeść same rośliny, to nie mielibyśmy kłów i nasza natura nie byłaby naturą myśliwego, łowcy.

edit: chociaż z ocen programu przy opisie ma on wysoką notę, więc nie wiem skąd ta rozbieżność?

post edytowany 1 raz, ostatnio 09.09.2010 21:08

haniakan

postów: 16

09.09.2010 13:34

Witam wszystkich ,wlasnie poczytałam sobie opinie na temat programu Atelier smaku ,
i wniosek z tego że nie bardzo podoba wam sie ten progam ,a ja bardzo lubię ,wiele przepisów juz wypróbowałam i wcale nie jestem wegetarianką ani weganką ,dla mnie to cos innego i bardzo dobrego ,czemu tak bardzo krytykujecie osoby prowadzące ?
czy wszyscy muszą byc tak jak bysmy chcieli nic tym fajnym prowadzącym nie brakuje i niczym specjalnym nie wyróżniają się są fantastyczni i oby dalej program prowadzili.