Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Jadalnio-kuchnia i stół >

KrystynkA, powiem Ci, że drewno też może być luksusem i też może...

Jagoda39, 16.08.2017 | czytaj dalej


dieta bezglutenowa >

Czy nie jeść glutenu, to powinien być wniosek alergologa, albo dietetyka. Ja...

maniotek, 14.08.2017 | czytaj dalej


Marki sprzetu kuchennego >

ciekawe rzeczy można znaleźć też na www.galerialucznik.pl nie wiem czy znacie, ale...

basiaczek, 14.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1944, wpisów: 29721
najnowszy wpis: 16.08.2017 00:38

Mamy 26973 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Wasze przepisy

FORUM kuchnia+ Aromatyczna i błyskawiczna przekąska

Nieebieska

postów: 2

27.02.2013 14:09

Zrobiłam tą przekąską w ostatni piątek i mogę powiedzieć, że nie jestem rozczarowana.

____________
Lotto wyniki

post edytowany 7 razy, ostatnio 28.02.2013 11:09

mancol68

postów: 260

18.05.2012 16:58

Jadę po przepiórcze jaja. ...a niech tylko będzie niedobre...

bon vivant

postów: 6

15.05.2012 21:27

Szybka, aromatyczna, zdrowa przekąska, która nie może się nie udać!
Oto sposób przygotowania:

80g suszonych pomidorów pokroić na bardzo drobne kawałki. Czosnek wędzony obrać i posiekać. Wymieszać z pomidorami i włożyć do rondla z rozgrzaną oliwą z oliwek. Smażyć na małym ogniu przez około 3 minuty. Dodać pół szklanki mleczka kokosowego i dusić przez 5 minut. Ugotować 15 jaj przepiórczych. Pomidory i czosnek przełożyć do naczynia, w którym będzie podawana przystawka. Dodać obrane i przekrojone na pół jajka. Delikatnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Ozdobić gałązką tymianku, natką pietruszki bądź szczypiorkiem. Podawać z wytrawnym winem. Miłego wieczoru!