Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Zdrowe koktajle >

Jarmużem ;)

Martaa, 21.08.2017 | czytaj dalej


internet a babcia >

Myślę, że da radę ;)

Martaa, 21.08.2017 | czytaj dalej


Śledź pod futrem >

To musi być naprawdę smaczne. Muszę wypróbować.

olgamala, 21.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1946, wpisów: 29732
najnowszy wpis: 21.08.2017 09:41

Mamy 26980 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Programy kuchni+

FORUM kuchnia+ Anthony Bourdain: bez rezerwacji 7

więcej >>

yachoo

postów: 7

28.02.2014 23:28

to jest zorganizowana akcja organizuje ją pismo Kuchnia powyżej link do wywiadu z A.B w którym jest min mowa o wizycie u nas zaś takie akcje mają sens bo odcinek bez rezerwacji z Finlandii powsttał w wyniku takiej właśnie interntowej akcji na FB.

rzviro

postów: 212

28.02.2014 23:12

yachoo napisał 28.02.2014 20:41:
https://www.facebook.com/events/612720838796900/

od dwóch dni magazyn Kuchnia organizuje akcję na facebooku, efektem ma być zaproszenie Anthonego Bourdaina do Polski by wreszcie poznał od podszewki naszą kuchnię.
Dołączajcie się i udostępniajcie już jest ponad 1100 uczestników eventu mam nadzieję że akcja zakończy się sukcesem. Kocham programy AB :)
Przyłączam się bardzo chętnie do zaproszenia AB do Polski, ale na żadnym szajsZbuku głosować nie będę! Dajcie NORMALNĄ stronę ( nawet na K+ )

post edytowany 1 raz, ostatnio 02.03.2014 00:31

yachoo

postów: 7

28.02.2014 20:41

https://www.facebook.com/events/612720838796900/

od dwóch dni magazyn Kuchnia organizuje akcję na facebooku, efektem ma być zaproszenie Anthonego Bourdaina do Polski by wreszcie poznał od podszewki naszą kuchnię.
Dołączajcie się i udostępniajcie już jest ponad 1100 uczestników eventu mam nadzieję że akcja zakończy się sukcesem. Kocham programy AB :)

14.01.2013 09:39

 

Witam

Emisja 8. serii programu "Anthony Bourdain: bez rezerwacji" przewidziana jest w tym roku, prawdopodobnie latem lub wczesną jesienią.
pozdrawiam

remo179

postów: 1

29.12.2012 11:31

Witam Państwa i zarazem zwracam się z zapytaniem kiedy dalszy ciąg tego świetnego programu autorstwa Bourdain-a na antenie mojego ulubionego programu Kuchnia+ ?

Rozumiem, iż licencje na zakup nowego sezonu są dość drogie ale może zaczniecie od wznowienia poprzednich odcinków ?

Ten program był jednym z lepszych emitowanych na Waszej (lub naszej) antenie a zastępowanie go tymi gniotami w stylu "Top... Master..." itp szajs to nieporozumienie

Pozdrawiam, czekając na odpowiedź
Remigiusz

abbey

postów: 1

16.10.2012 20:50

Na kiedy zaplanowana jest 8 seria? W stanach już się skończyła

przepisy.com

postów: 20

04.10.2012 13:16

Anthony Bourdain to mój ulubieniec w kuchnia TV. fantastyczny był odcinek w Czechach

pozdrawiam
Bartek z przepisy.com

vifon

postów: 1

31.08.2012 14:40

hmm nie ogladam na biezaco emisji tego pana ale gdzie jest odcinek z Cuba ? powinien byc miedzy japoania na macau

17.08.2012 11:35

 

Witam

Już w kilku wątkach dotyczących serii z udziałem Anthony'ego Bourdaina tłumaczyliśmy dlaczego ten tytuł tak brzmi.

Oto jeden z wpisów wyjaśniających ten stan rzeczy:

"Tak ten tytuł przetłumaczył pierwszy kanał, który emitował NO RESERVATIONS w Polsce, a dżentelmeńska zasada mówi, żeby nie zmieniać tytułów - o ile nie są kompletnie idiotyczne i bez sensu - a ten nie jest.
Większość najlepszych tytułów to dwuznaczności i gry słów - przeważnie niemal niemożliwe do dosłownego przetłumaczenia. A ponieważ "reservations" oznacza zarówno i rezerwacje, i zastrzeżenia - tytuł, moim zdaniem, broni się.
Pozdrawiam"

pozdrawiam

MaxRedaktor

postów: 174

17.08.2012 11:23

Było już o tym, choćby tutaj

smyk

postów: 1

17.08.2012 08:58

Dlaczego ktos bez sensu (znajomosci angielskiego) przetłumaczył tytuł oryginału na "Bez rezerwacji"? Przeciez to powinno brzmieć "Bez zastrzeżeń!". Niby to samo, a le w jezyku polskim "rezerwacja" to "booking", czyli zarezerwowanie miejsca, kolejki itd. W kontekscie oryginału "Bez rezerwcji" brzmi idiotycznie i nic nie znaczy. Pozdrawiam i przemyślcie to.

L. Smyk