Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Śledź pod futrem >

Jak to taki przepis "na bogato", dorzuciłabym tu jeszcze coś chrupiącego, na...

NickyBalboa, 17.08.2017 | czytaj dalej


Catering na festyn w Warszawie >

Grill to bardo dobry pomysł. Szczególnie,że kazdy to lubi :) Jeśli jest...

zdrowitka, 17.08.2017 | czytaj dalej


Jadalnio-kuchnia i stół >

KrystynkA, powiem Ci, że drewno też może być luksusem i też może...

Jagoda39, 16.08.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1945, wpisów: 29724
najnowszy wpis: 17.08.2017 12:48

Mamy 26974 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Programy kuchni+

FORUM kuchnia+ ADAM NA LATO

więcej >>

Dzidka

postów: 33

10.09.2009 20:23

Adam jak to Adam, czy po pracy czy na lato - fajerwerków nie ma ale przepisy przyzwoite. Trochę tylko, moim zdaniem, przesadził z pstrągami - tyle smaków w nie poszło, że chyba ryby to już nie sposób było wyczuć.
Zupełnie natomiast nie rozumiem tego czepiania się przez forumowiczów win, które pan Adam proponuje. Nie chcesz - nie pij. I już. Czynienie z faktu proponowania win do dań zasadniczego punktu krytyki programu jest co najmniej śmieszne. Bo w tych winach ani szpanu ani wielkiego zadęcia nie widzę.
Trochę luzu i otwartości moi Państwo:-)))

abubila

postów: 9

07.09.2009 12:16

Widzę, że nie rozumiecie o co chodzi.
Fakt, Pan Adam nie wymyślił podawania wina do jedzenia, co nie oznacza, że picie piwa jest pogwałceniem etykiety kulinarnej.
Natomiast pisanie, że pije się wina o jakich inni nie śnią powinno świadczyć, że ma się o winach jako takie pojęcie. Pan Adam prezentuje różne wina, w różnym przedziale cenowym więc skoro Snoozy ma takie szerokie pojęcie o winach o jakich inni nie śnią to wiedziałby to.
A reszta niech się nauczy czytać ze zrozumieniem - słoma z butów wystaje nie tym co piją piwo a tym co wydaje się, że maja pojęcie o winach.

Ela LISA

postów: 1956

07.09.2009 10:03

Z cala pewnoscia, nie oznacza to, ze komus sloma z butow wystaje. Raczej to, ze innym przy nim wystaje.

donkacper

postów: 26

05.09.2009 11:43

Czytajcie dokładnie proszę, słoma z butów wystaje pewnemu komuś nie dlatego, że nie pije wina, ale dlatego że napisał "Pije takie wina o jakich ty nawet nie śnisz". To Wam nie przeszkadza? Nie wydaje mi się, żeby mnie znał?!?

Ela LISA

postów: 1956

02.09.2009 09:45

Pietro, zgadzam sie z Toba.

PIETRO

postów: 11

01.09.2009 19:02

Drugi na liście po Brygidzie program totalny niewypał.Koles nadaje się do muzeum figur woskowych za swoją sztucznośc i drętwote.Wina bardzo lubie i chetnie je pijam ale takie szpanerstwo to lekka przesada.Ja zdecydowanie wole piwo do grilla i raczej nie sądze by akurat jak napisał niżej jeden z forumowiczów z tego powodu wystawała mi słoma z butów.Co to wogóle za okreslenie w stosunku do kogos kogo się nie zna.Tragedia

donkacper

postów: 26

27.08.2009 18:58

Rozumiem, że zasobnością portfela chciałeś zaszpanować a tu patrz... tylko słoma z butów wyszła

snoozy

postów: 2419

25.08.2009 17:44

Mierna prowokacja.Pije takie wina o jakich ty nawet nie śnisz

donkacper

postów: 26

25.08.2009 16:22

Czego się snoozy tak czepiasz? To chyba nie Adam wymyślił podawanie wina do posiłków, jak chcesz to pij sobie piwo i nie zawracaj wszystkim w koło głowy swoim marudzeniem, poza tym nie pokazuje tylko drogich win, jakbyś pił coś poza piwem to byś może wiedział.

Ela LISA

postów: 1956

06.08.2009 06:46

Nie chce jesieni, nie lubie jej. Zawsze ropoczyna sie u mnie dolkiem.Adam na Jesien, zwyczajnie by mnie dobil. ;Snoozy Na Caly Rok", poprawil humor - nie tylko na jesien.
Pawle, do dziela.!!! :-)))

snoozy

postów: 2419

05.08.2009 21:32

A tak wogóle to skończmy temat o mnie bo to jest o Adamie a nie o Snoozim :-)

snoozy

postów: 2419

05.08.2009 19:18

Wróci we wrześniu w programie "Adam na jesień dla Eli" :-)

KATARZYNKA

postów: 760

05.08.2009 17:05

Adam jest na urlopie. :-)

MarcinO

postów: 415

05.08.2009 16:47

a co na to Adam?:)

post edytowany 1 raz, ostatnio 05.08.2009 16:48

KATARZYNKA

postów: 760

05.08.2009 16:43

nikita666 napisał 05.08.2009 14:49:
Na pewno nie popsuje
Nikito ja o "nie poprzestawaniu", a nie o "popsuciu" pisałam, bo o to drugie jestem spokojna. Mam dziwną pewność, że raczej mu to nie grozi. :-)

snoozy napisał 05.08.2009 14:56:
Jeżeli ktoś z Was choc w 1% wypróbował któreś z moich przepisów to własnie się w taki sposób spełniam kulinarnie i dziekuje za wszysko :-)
Paweł, mogę Ci chyba zdradzić, że nie tylko 1%. Więc "spełniaj się" tak nadal. :-)

snoozy

postów: 2419

05.08.2009 14:56

Wole robic to co robie zawodowo bo spełniam sie w 100% natomiast gotowanie to pasja i gdybym przeniósł to na grunt zawodowy pewnie nie byłoby juz tak różowo.Bardzo lubie gotowac dla innych ale nie zawodowo i niech tak pozostanie.Przepisy przekazuje dalej bo ja tez je dostaje od innych więc zatrzymanie ich dla siebie byłoby chyba z mojej strony niezbyt taktowne.Jeżeli ktoś z Was choc w 1% wypróbował któreś z moich przepisów to własnie się w taki sposób spełniam kulinarnie i dziekuje za wszysko :-)

nikita666

postów: 370

05.08.2009 14:49

Na pewno nie popsuje bo widac u snooziego nie szalony pęd do udawadniania "ja jestem najlepszy" tylko duża skromnosc. To tez trzeba docenic, duzo wiedzy a nie jakis fajerwerkow na sile i popisow, za ta duzo przepisow :)

Proponuje zamiast Adam na lato, zrobic program Snoozy na caly rok :p Jestem pewny, ze mimo pracy zawodowej znalazlbys czas na krotki program a kuchnia.tv moglaby przeciez cos takiego zaproponować. Po 1 dosc nieudacznikow a tu jest dowod ze wiedza jest ogromna po 2 wreszcie ktos z pasja by gotowal po ludzku.

post edytowany 1 raz, ostatnio 05.08.2009 14:54

KATARZYNKA

postów: 760

05.08.2009 14:32

Właśnie nie róbmy tutaj wyścigu typu-kto jest najlepszy, bo to nie o to chodzi, a może skutecznie popsuć atmosferę (jak w zawodach kucharzy, opisanym w innym wątku). A wkład Pawła w Jego działach kulinarnych (oraz przy tym jego niezmienną skromność) doceniam i mam nadzieję, że na tym nie poprzestanie.

snoozy

postów: 2419

05.08.2009 14:31

Jeszcze raz bardzo dziekuje :-)

nikita666

postów: 370

05.08.2009 14:21

Po to forum jest aby sobie pomagac itd to nie jest wyscig kto lepszy aczkolwiek na pewno nalezy docenic wklad snooziego w forum w dzialach z przepisami, to bez dwoch zdan.

snoozy

postów: 2419

05.08.2009 13:40

Wiem,ze sa inne ale tylko tu potrafiłem się jakoś odnaleźc i jest to zasługa osób, które tu akurat piszą.Pisałem na 3 forach kulinarnych i było jakoś jałowo, spsiale.Tu jest dynamicznie, ciekawie, przepisów różnych w takiej ilosci jak nigdzie i dlatego tak dobrze się tu czuje.

jacek1f

postów: 2296

05.08.2009 13:36

Jasne Kasiu, wierć i kręć:-)

Paweł - to nie jes wyjatkowe i jedyne w swoim rodzaju forum, z pewnoscia:-)))
uwierz mi,

ale jest to z pewnoscia wyjatkowo maly fajny kacik dla 10-15 osob - i dobrze....

pozdrawiam

snoozy

postów: 2419

05.08.2009 13:23

Nie jestem guru i nigdy nie bede bo nie chce nawet gdybym mógł nim byc.To,ze mam z nas wszystkich najwięcej wpisów nie oznacza,ze jestem najlepszy i nie chce byc bo od takiej osoby wiecej się oczekuje, czasami zbyt wiele.Dziękuje za miłe słowa i dalej dzielmy się swoją pasją bo takie forum jak to jest jedyne w swoim rodzaju a jest takie bo tworzą go wyjatkowe osoby.

KATARZYNKA

postów: 760

05.08.2009 13:12

jacek1f napisał 05.08.2009 12:49:
Dzieki Kasiu, ale w jednym to Ela ma racje,
ze nie wpisalem dla niej jeszcze 2-3 przepisow na slodkie male greckie rzeczy a obiecalem...
Nie ma za co dziękować, bo napisałam tylko prawdę. A wracając do greckich słodkości, to one miały być też dla mnie. Chociaż uczciwie przyznam, że to Ela pierwsza o nie poprosiła, a ja dołączyłam się do prośby później. Ale jak obiecałeś to się nie wymigasz. Jak tylko wrócę do pełnej sprawności i uporam się z zaległościami w domu i nie tylko, to przygotuj się na systematyczne wiercenie dziury w brzuchu. :-)))

jacek1f

postów: 2296

05.08.2009 12:49

Dzieki Kasiu, ale w jednym to Ela ma racje,
ze nie wpisalem dla niej jeszcze 2-3 przepisow na slodkie male greckie rzeczy a obiecalem....:-(

Z osmiornic i kalamarow sie wywiazalem, z zeberek tez... tiropitaki wpisalem, ale oliwkowe i sezamowe czekaja, bo musze je przepisac a nie mam czasu ostatnio.

Przyznaje sie, ze jestem winny jeszcze kilka tych tzw slodkosci, ale ze nie mam serca do takich wyrobow i musze mechanicznie dosc przepisac, bo nie pamietam krok po kroku, to odkladam ciagle.

Ale co sie odwlecze to nie tego tam,... wiec kiedys wpisze.

KATARZYNKA

postów: 760

05.08.2009 12:39

Ela LISA napisała 04.08.2009 17:18:
Guru na forum, to Pawel.
Eluś ja bardzo proszę żeby nie obwoływać jako guru nikogo. "Zalatuje" mi wtedy sekciarstwem i dyktaturą. Pawła bardzo cenię i uwielbiam jego przepisy (zwłaszcza te słodkie :-) ), ale uważam, że takie wynoszenie go ponad innych może być dla reszty przykre lub krzywdzące np: dla Jacka, który trzeba uczciwie przyznać jest z nas (obecnie udzielających się) na forum najdłużej i zawsze dzielił się chętnie fachową wiedzą. Sorry Elu i Pawle, jeżeli sprawi Wam to jakąkolwiek przykrość, ale tak właśnie myślę.

KATARZYNKA

postów: 760

05.08.2009 12:17

Treska napisała 03.08.2009 15:18:
Zamiast merytoryczne i na konkretne tematy, to większość to pogaduchy do poduchy i już. Tyle napstrykanych postów po to tylko, żeby się odezwać.
Bardzo ładnie ujęła to Migotka, więc jako odpowiedź na ten zarzut pozwolę sobie ją zacytować.

migotka333 napisała 03.08.2009 22:07:
jesteśmy tu po to... żeby nawzajem "pogadać" sobie, a w każdym wpisie powinna przejawiać się właśnie ta nasza pasja do kucharzenia. Nie o to chodzi, aby wpisy były jak "wypracowanie z polskiego" - rzeczowo i na temat. Czasami tak się zdarza, tak jak napisał Snoozy, temat idzie w ogóle w innym kierunku, a czasami wpisy są jak "pogaduchy do poduchy", bo w jednej chwili "aktywnych" jest kilka osób na raz, co się zdarza niezmiernie rzadko.

Ela LISA

postów: 1956

05.08.2009 12:11

Katarzynko, nie mysle tak, ale jezeli ktos pisze, ze na to ,czy na to przepisy,na niektore nawet 30 rodzai, a poprosisz i nie da, a krytykuje inne, to jak to odebrac? Albo obiecuje i nie dotrzymuje slowa? Mowie sknera,albo osoba, ktora tego nie ma, albo sie nie zna, i tylko mowi ze zna. :-)))

KATARZYNKA

postów: 760

05.08.2009 12:04

Ela LISA napisała 04.08.2009 17:18:
Z innym roznie bywa.
Duzo mowia, przechwalaja sie przepisami, a sie nimi nie dziela.Nie mowiac o tym, ze nawet nie spelniaja obietnic, bo im szkoda podzielic sie czyms z innymi.
Elu, a może to raczej wynika z faktu, że nie chcą się narzucać i być postrzegani jako "wszystko-wiedzący", np: jak ja, nie znajdziesz wiele tutaj moich przepisów, ale to bynajmniej nie wynika ze skąpstwa, tylko raczej z wyżej wymienionych powodów.

post edytowany 1 raz, ostatnio 05.08.2009 12:12

Ela LISA

postów: 1956

04.08.2009 20:52

Pawle, nie owijam w bawelne.Ciebie forumowy bracie, lubie najbardziej.

snoozy

postów: 2419

04.08.2009 20:39

Ja i tak wiem,że najbardziej lubisz P.Adama :-)

Ela LISA

postów: 1956

04.08.2009 19:47

Pawle, na tym forum, nie masz sobie rownych.:-)))
Ja o tym wiem ,inni tez. Moze z przekory , czy zazdrosci nie mowia o tym,ale o tym wiedza.

snoozy

postów: 2419

04.08.2009 19:26

Dziękuje Ci Elu ale chyba Cie troche poniosło :-)
To,że daje swoje przepisy osobiście wymyslone przeze mnie i te z rodziny to nie znaczy,ze jestem guru.Zawsze wychodze z założenia,że więcej daje siebie niż biore od innych i dobrze na tym wychodze.Jest nas tu garstka, która ma swietne przepisy i się nimi dzieli i mam nadzieje,że dalej tak bedzie.
Jeszcze raz dzięki

Ela LISA

postów: 1956

04.08.2009 17:18

Wiedze i doswiadczenie na forum, najwieksze ma Snoozy.Jego cenie najbardziej.Dodatkowo, zawsze i wszedzie dzieli sie swoja wiedza i przepisami.O co kolwiek poprosisz (wystarczy jeden raz) Pawel natychmiast daje odpowiedz.Jest zyczliwy, i zawsze kazdemu pomaga,Minutka tez..Z innym roznie bywa.
Duzo mowia, przechwalaja sie przepisami, a sie nimi nie dziela.Nie mowiac o tym, ze nawet nie spelniaja obietnic, bo im szkoda podzielic sie czyms z innymi.Guru na forum, to Pawel.Jego opinie,cenie najbardziej.Jego samego tez.Ale kocham tez Anie.

snoozy

postów: 2419

04.08.2009 16:05

Najwazniejsze,ze Ci którzy często się udzielają robia to właśnie z pasją i merytorycznie.Dla mnie jest przyjemnością usiąśc i popisac z Wami i dowiedziec się wiele bardzo ciekawych rzeczy.Zawsze staram się dowiedziec więcej i zapamietac to (moja głowa jest bardzo pojemna :-)).
Nie moge tylko zrozumiec,że jeżeli ktos ma inne zdanie to zaraz jest na świeczniku.Pisałem juz o tym tyle razy ,że nie chce mi się powtarzac.To jest forum dla nas.Dla tych co lubią P.Adama i tych co nie przypadł im do gustu z różnych powodów.Twórzmy je wspólnie dla siebie samych i innych

migotka333

postów: 1184

03.08.2009 22:07

bardzo sobie cenię wiedzę i doświadczenie z jakim dzieli się na tym forum z nami Jacek1f :-)
(to żadne włazidupstwo)

ale nie zgadzam sie ze zdaniem Treski... to jest forum dla ludzi kochających gotować i chcących się tą pasją dzielić z innymi. Co jakis czas pojawiają się osoby, które tylko jatrzą i tylko czekają na moment w jakim mogą wypluć cały jad z siebie...

jesteśmy tu po to... żeby nawzajem "pogadać" sobie, a w każdym wpisie powinna przejawiać się właśnie ta nasza pasja do kucharzenia. Nie o to chodzi, aby wpisy były jak "wypracowanie z polskiego" - rzeczowo i na temat. Czasami tak się zdarza, tak jak napisał Snoozy, temat idzie w ogóle w innym kierunku, a czasami wpisy są jak "pogaduchy do poduchy", bo w jednej chwili "aktywnych" jest kilka osób na raz, co się zdarza niezmiernie rzadko.

:-)))

post edytowany 1 raz, ostatnio 03.08.2009 22:29

snoozy

postów: 2419

03.08.2009 19:44

Specjalnie pokusiłem się o przejrzenie wielu postów od samego poczatku ich istnienia.Niektóre sa od 2007 roku i nie powiesz mi Teresko,ze zawsze w każdym temacie jak było np o programie Jamiego to dotyczyło to tylko właśnie jego i jego programu.Wiele wpisów było kompletnie nie na temat ale chyba to nie jest powód by nie pisac na forum.Taka jest natura ludzka,ze czasem zbacza się z tematu by wprowadzic troche świezości i nie byc zbyt hermetycznym tematycznie.Oczywiscie nie mówie tu o pisaniu epitetów pod czyimś adresem bo to akurat nie moja bajka ale jak ktoś na chwile zboczy z tematu to ja nie uwazam,że jest coś w tym złego.Nie popadajmy w paranoje bo za chwile napisanie czegokolwiek na tym forum bedzie gnojone a wtedy bedzie bliżej nam do pisania na plucichowatych portalach

jacek1f

postów: 2296

03.08.2009 16:11

Dzięki Tresko! :-)

Ale to smutne, że przez smyka jakiegoś młodocianego, trolowato sfristrowanego ogranicza się obecność wśród innych sympatycznych i gotujących ludzi.

Służę zawsze poradą i pomoca lub zaciekawieniem swoim:-)

A TY przygotuj się teraz na pościki, ze jestes moją żoną, kochanka, miłośnica i w ogóle:-))) Bo synka stać na takie jeno niewybredne spiskowe teoryjki...

Pozdrawiam i nie rezygnuj, bo nie można trolikom dac porządzić:-)

Treska

postów: 161

03.08.2009 15:18

Tak szczerze mówiąc to ja się przestałam odzywać, bo forum zrobiło się zbyt duszne, jak dla mnie. Zamiast merytoryczne i na konkretne tematy, to większość to pogaduchy do poduchy i już. Tyle napstrykanych postów po to tylko, żeby się odezwać. W topiku o Jamesie Martinie wywody Szanownych Pań na temat Ainsleya Harriotta, uroczym skądinąd, ale PO CO ?!!!
Przykłady można mnożyć.

Pozdrawiam wszystkich. Jacka szczególnie, bo z przyjemnością ogromną czytuję jego pomocne wpisy, cenię za fachowość i poczucie humoru.

A żeby do tematu topiku się włączyć dodam, że bardzo lubię Pana Adama. I w ogóle nie przeszkadza mi, że lansuje picie wina. Nawet do grilla. Mimo, że lubię piwo. Nie sądzę, żeby w ten sposób szpanował, czy się wywyższał, jak to ktoś wcześniej stwierdził. Może po prostu LUBI WINO.

snoozy

postów: 2419

03.08.2009 14:43

Wiele problemów przez nas zgłaszanych jest brane pod uwage i nikt w to nie watpi ale niestety wyrazamy opinie o innych programach dając wielokrotnie wydaje mi się dośc dobre wskazówki i nic.ważne jednak jest to,ze mamy swój kanał TV i ja jestem z tego najbardziej zadowolony bo forum to tylko dodatek do tego

jacek1f

postów: 2296

03.08.2009 14:21

Czemu synku znów mnie obrażasz?

Kliknąłem koszyk dla Ciebie, tak dla zasady.

nikita666

postów: 370

03.08.2009 13:21

jacus jak zwykle blysnal inteligencja, jesli wypowiada sie 10 osob to znaczy ze ich zdanie sie nie liczy a jak 100 to sie liczy? o zgrozo trzymajcie mnie, setke trzeba szanowac dziesiatke mozna olac, caly jacus i jego podejscie do ludzi. brak slow.

jacek1f

postów: 2296

03.08.2009 12:52

no nie wiem... chyba tak dla nas:-))

snoozy

postów: 2419

03.08.2009 11:52

No skoro tych 10 sie nie liczy to po kiego grzyba to forum istnieje

jacek1f

postów: 2296

03.08.2009 10:29

o czym my mówimy?!
Zarejestrowalo sie na forum ok 500 osob przez 3 lata,
zabiera glos ok 10 w porywach do 12....

Jakie opinie kto ma brac pod uwage??

:-)))

snoozy

postów: 2419

03.08.2009 10:00

Chyba trzeba sobie dac spokój i nie pisac o tym więcej bo nie przynosi to efektu.teraz pewnie bedzie Adam na Jesień a później na zime, Wigilie itd

Ela LISA

postów: 1956

03.08.2009 08:34

Wychodzi jednak na to, ze nikt nie bierze pod uwage opini forumowiczow.
Sa programy, ktore do czlowieka przemawiaja, i takie, ktore sie omija. Wiem jedno, kazda z osob lubiacych gotowac,od bardzo wielu lat,oglada rozne programy kulinarne. Opinie, takich osob, sa wazne.Jezeli ,wiele osob, twierdzi, ze cos jest nie tak, to ktos powinien sie zastanowic, czy te osoby nie maja racji, a nie ciagnac tych samych bledow, w kolejne programy.

snoozy

postów: 2419

02.08.2009 23:56

Niestety opinie forumowiczów co do polskich produkcji chyba nie są brane pod uwage.Szkoda bo wydaje mi się,że te programy są robione dla nas.Chyba,ze tylko mi się tak wydaje

Ela LISA

postów: 1956

02.08.2009 15:29

Maklowicz ma urok osobisty i poczucie humoru.Czy ktos z Was czytal CK.KUCHNIE Maklowicza? Jezeli nie, polecam dla poprawy nastroju.

nikita666

postów: 370

02.08.2009 13:47

no coz Adam moze sobie mruczec pod nosem, przeciez po 1 programie bylo wiadomo ze tak jest wiec nie ma co winic Adama tylko nieudacznikow, ktorzy podejmuje takie decyjze w kuchni.tv, rzeczywiscie czasem mozna miec wrazenie, ze wypowiedzenie krotkiego zdania to jest duzy wysilek dla Adama, to jest gotowania na pokaz, taka odwrotnosc Pepina, ktory gotowal na ekranie tak jak sam chcialby zjesc i tak jak gotowalby dla rodziny i przyjaciol. Tu musi byc jakis pokaz na sile ale o tym juz dyskutowalismy wiec nie bede sie powtarzac.

Jaki Adam jest kazdy wie, mozna go lubic lub nie, problemem sa decydenci k.tv a nie prowadzacy.

konar

postów: 2

02.08.2009 11:36

Żal, żal, żal.... Jak można było taki program puścić na antene??heh... na to miejsce wolałbym program np: Roberta Makłowicza. Pan Adam mruczy coś pod nosem, nieby chce coś pokazać ale mu się nie chce, fantazja na temat grilowania?? nie ma żadnej fantazji bo kazdy wie że na gril można rzucić wszystko. naprawde poziom zero!!!!

smakoszkrk

postów: 1

31.07.2009 23:47

Oj Adaś Adaś co za maniana.... Jak dla mnie to wiekszej kaszany nie widziałam, bo chyba trud sprawia Ci kazdy ruch..."Jak tu zrobić żeby się nie narobić..." co do programu - jak ktoś lubi spać przed tv to polecam:):):):) Widze Adamie że nie masz jaj.... pozdrawiam serdecznie

Kfiatosss

postów: 18

31.07.2009 12:54

przepisy zaje- w sensie fajne ale strasznie nudny ten Adam coś tam burczy pod nosem... meczy...:)

snoozy

postów: 2419

27.07.2009 08:12

Poczytaj sobie posty z Teraz Brygida.Tam dopiero zobaczysz jak niektórzy piszą.Nie wszystkim odpowiadają pewne programy i jest to przeciez normalne pod warunkiem,ze nie obrażamy prowadzących a ja nie zauważyłem by Ela w jakiś sposób obrażała P.Adama tylko wydaje opinie o jego programie.Mnie osobiści ten program tez nie przypadła do gustu.Czy mam być z tego powodu wyzywany lub tym podobne epitety pod moim adresem słane?Chyba nie bo kazdy ma swoje zdanie

Ela LISA

postów: 1956

27.07.2009 08:11

Tyle jadu do mnie, to jest w Twoich wypowiedziach.Na 6 postow, w 5 piejesz do mnie.Opamietaj sie kobieto.Wchodzisz na forum, tylko po to, zeby podgryzac mnie? Cos jest z Toba nie tak. Zajmij sie moze gotowaniem, o ile potrafisz gotowac.

Monaxxx

postów: 7

26.07.2009 21:52

Ela LISA napisała 10.07.2009 21:36:
Dobrze ze Wam tez nie pasi,wino i glodowe porcyjki.
Grill.to luzik ,przy ktorym,kazdy odpoczywa.Popija piwo,coca - cole i dobrze sie bawi.Nie chcialabym byc gosciem Pana Adama.Nie odpowiada mi klimat.
Nie sądzę, żeby Pan Adam chciał cię zaprosić. Tyle jadu w twoich wypowiedziach na temat jego programu...

snoozy

postów: 2419

17.07.2009 08:22

Elu masz PW

Ela LISA

postów: 1956

16.07.2009 22:52

A co ma zrobic ktos, kto mie chce byc jesze prywatnie zaczepiany? Kiedy inni nie potafia zwyczajnie sie odczepic.Pomimo prosby.Sa natretni. Prywatne informacje czy listy, dobre od przyjaciol.

Ela LISA

postów: 1956

16.07.2009 22:43

Pawel P.W

jacek1f

postów: 2296

16.07.2009 22:38

Pawel, prosze Cie ne podkrecaj!

A Ty Elu nie naruszaj choc podstawowych zasad netu i nie mieszaj prywatnych rzeczy z forumowymi - po co taki post?!

To juz szczyt! Mylisz kompletnie real z wirtualym forum?!

snoozy

postów: 2419

16.07.2009 22:05

Jakie prowokacje prywatne?

Ela LISA

postów: 1956

16.07.2009 21:05

Jeszcze do tego wszystkiego prowakacje prywatnie.To jest szczyt.Nie okresle tego.

snoozy

postów: 2419

16.07.2009 14:32

Ja już kiedyś pisałem,ze takie sprawy powinny byc załatwiane na privie bo z własnego doswiadczenia wiem,ze to rozwiazuje wiele niejasnych sytuacji, uspokaja temperament i daje dobre odczucia zarówno osobom skonfliktowanym jak i forumowiczom, którzy nie muszą wiecej czytac tekstów, które nie sa dla nich miłe.

kropiak

postów: 60

16.07.2009 14:03

Elu, wysłałam Ci wiadomość. Mam nadzieję, że przyjmiesz ją spokojniej, bo nie jest moim celem robienie zadym, a tym bardziej świństw komukolwiek z Was...

MarcinO

postów: 415

16.07.2009 13:38

Nie bierzcie tego do siebie, ale jaki jest sens pisania co kilka postów, że się nie lubi danego programu. Wiem Elu, że nie trawisz Adama, tak jak Paweł nie toleruje Bourdaina, ale proszę, nie piszcie cały czas tego samego co chwilę. Bez obrazy Rodzinko.

nikita666

postów: 370

16.07.2009 12:27

jak ktos ma ponad 1000 wpisow to nalezaloby wiekszosc przeczytac od kogos ocenic a nie tylko zobaczyc 2-3 krytyczne uwagi i po kims jezdzic. Zemna zreszta jest to samo, 14 usunietych (wieksozsc z glupoty admina bo reg. miecily sie w reg. nie twierdze, ze wszystkie ale wiekszosc) a cala masa merytorycznych i ocen lepszych lub gorszych, przeciez duzo programow wychwalam.

To nie jest na miejscu, personalia lepiej byloby zalatwiac na priv ale tutaj nie ma ciagle zadnego oznakowania jak sie dostaje wiaodmosc wiec o to tez ciezko. Moze by admin raz chociaz zrobil cos pozytywnego i sie tym zajal? Nie znam innego forum na ktorym nie byloby komunikatu o przychodzacej wiaodmosci :/ czas dzialac panie admin i tak nic nie robisz to sie wkoncu czyms zajmij poza zbednymi uwagami.

Ela LISA

postów: 1956

16.07.2009 12:21

Nikito, my ogladamy wszystko razem, od poczatku.Sztucznosc zabija - zero spantanicznosci.Na sile szpanerstwo. Mnie dziwi, tylko jedno,dlaczego ktos,wchodzac na forum, wybiera sobie mnie, z grupy osob o podobnym zdaniu, i natychmiast mnie atakuje. Podgryza.Robi prowokacje.Za wszela cene, stara sie zrobic swinstwo czy zadyme. Widocznie takie osoby szukaja wrazen.
Nie ten adres.

nikita666

postów: 370

16.07.2009 12:10

Ela troche racji ma, za duzo sztucznosci i takiego imponowania na sile, to przeciez jest widoczne. Doda jeden skladnik w malych ilosciach np. z kuchni azjatyckiej to odrazu nazywa salatke orientalna, czemu? bo tam ladniej brzmi, bardziej snobistycznie a ze praktycznie nie ma to nic wspolnego z orientalnoscia to co go to obchodzi? on nie ma luzu, nie wiem kto ukladal menu ale tu chyba jest duza pomylka, nic nowego, nic zaskakujacego. Dziwi mnie to bo kucharzem zlym nie jest, moze kto inny jego programami steruje, nie mam pojecia, na razie proponuje sporo niewypalow ale byly tez i ciekawe rzeczy np. schab gotowany na parze ale tez masa niekonsekwencji np. w przygotowaniu kurczaka.

Ela LISA

postów: 1956

16.07.2009 11:44

Lub tez sobie co chcesz. Masz do tego prawo, ja na szczescie tez.

Ela LISA

postów: 1956

16.07.2009 11:42

Wydaje mi sie, ze to wlasnie Ty,nie zgadzajac sie z cudzym zdaniem, i najmniej sie na forum udzielajac,krytykujesz wszysko i wszystkch.Zainteresuj sie czyms innym ,nie mna.
Dodatkowo,czyta sie calosc, uczestniczac w temacie, a nie czyta po lepkach ,tak jak to robisz Ty.
Co do serwowania win, i pokazowek, robia to osoby, ktore malo mialy, w zyciu osobistym powodow do pokazania siebie. Do zaimponowania innym. Wyrastaly pewnie w biedzie. Chcac byc kims innym .Dlatego, preferuja teraz ,bieg za stadem. To nie kazdemu imponuje.Mnie w kazdym razie nie. Cos takiego,jest zalosne.

kropiak

postów: 60

16.07.2009 11:09

Elu, o jakich 95% mówisz? Przejrzałam, z grubsza co prawda, topik "Adam po pracy" i widzę tam wpisy zaledwie kilkunastu może różnych osób, z czego taką krytykę win uprawiasz tylko Ty i może dwie inne osoby. Należy do tego dodać jeszcze całą rzeszę widzów kuchni.tv, którzy na forum nie zagladają (sama oglądam kuchnię.tv od kilku lat, a na forum trafiłam niedawno, bo wcześniej zwyczajnie nie miałam czasu na takie rozrywki). Więc naprawdę wyluzuj trochę, bo zauważyłam, że jak tylko ktoś robi coś inaczej niż Ty, to od razu wytaczasz na niego najcięższe działa. Krytyka krytyką, ale program nie jest robiony wyłącznie dla Ciebie i nie tylko Tobie ma się podobać.

snoozy

postów: 2419

16.07.2009 09:42

Ja robie wiele dań na grilu jakie sie P.Adamowi nie sniły ale raz tylko podałem wino do grila i dziwnie na mnie patrzono a nie było to towarzystwo spod budki z piwem.Wiem,ze trzeba łamac stereotypy ale jakoś niezbyt mi pasuje nawet wypasiona karkówka przez P.Adama i jedno z najdrozszych win.

Ela LISA

postów: 1956

16.07.2009 07:33

Moze tak, skoro jednak 95 % tego, tzw ludu, juz wczesniej mialo dosyc win, prezentowanych przez Adama, to myslacy czlowiek by to zmienil. Niestety, taki sie tu nie znalazl.

Ola_D

postów: 308

15.07.2009 14:21

kropiak napisała 15.07.2009 13:12:
W tym programie chyba chodziło właśnie o to, żeby pokazać ludowi, że na grilu można przygotować dużo różnych potraw, a nie tylko nieśmiertelne kiełbaski, karkówki i szaszłyki, a do tego piwsko (chociaż dobre piwo, mocno schłodzone, też nie jest złe).
tak właśnie było i pod takim kątem były dobierane przepisy :)

Pozdrawiam serdecznie,
OlaD

MarcinO

postów: 415

15.07.2009 13:19

ktoś kiedyś napisał, że programy Adama są dla ludzi bezmyślnych, ale ten post chyba usunięto lub sam autor/ka go usunął/usunęła.

nikita666

postów: 370

15.07.2009 13:17

Kazdy ma prawo do wlasnego zdania i oceny, Adam to dobry kucharz tylko wrazenie jest takie jakies jakby byl sztuczny w tych programach k.tv ale nie robi takich bledow jak przygide czy przykaza aby go nie wiem jak krytykowac. Wiele jego pomyslow ma sens, moze to inspirowac i sie podobac.

kropiak

postów: 60

15.07.2009 13:12

Marcinie, dlaczego "bezmyślnym"? Mi też odpowiada to, co Adam pokazuje w swoim programie, tzn. mówię o jedzeniu, bo on sam mi nie bardzo podchodzi, jakiś taki za sztywny jest. I osobiście nie widzę nic złego w tym, żeby się napić dobrego wina, nawet do grila, zwłaszcza, że przecież nie serwuje tego wina do kiełbasy i kaszanki...
W tym programie chyba chodziło właśnie o to, żeby pokazać ludowi, że na grilu można przygotować dużo różnych potraw, a nie tylko nieśmiertelne kiełbaski, karkówki i szaszłyki, a do tego piwsko (chociaż dobre piwo, mocno schłodzone, też nie jest złe). I że danie przygotowane na grilu można kulturalnie zjeść przy stole, na prawdziwych, a nie papierowych, talerzach.

MarcinO

postów: 415

15.07.2009 12:54

obejrzałem powtórki i pliki video na forum kuchni.tv i muszę powiedzieć, że kupuję tego gościa. Odpowiada mi jego kuchnia i sposób podawania potraw. Może dla niektórych forumowiczów stałem się w tym momencie "bezmyślnym", ale trudno, nic nie poradzę...

Ela LISA

postów: 1956

13.07.2009 12:41

Te grille, a swietne.Widzialam reklame. WEBER - znaja sie na grillowaniu. Warte kupienia, cos,co bedzie swietnie wygladalo po 10 - czy 20 latach. Ma bardzo dluga gwarancjie i kosztuje od 1100 do 2400 jest warte kupienia. Do tego,jest praktyczne i swietnie wyglada. Jezeli po 10 - czy 18 latach, bedzie z nim cos nie tak,wymienia na nowy.Brawo. Pod czym takim,mozna sie podpisac bez wstydu.Jestem zainteresowana.

Ela LISA

postów: 1956

11.07.2009 19:14

Na szczescie, nie tylko Adam bedzie w TV KUCHNI.

snoozy

postów: 2419

11.07.2009 15:59

Będziesz mogła sobie popatrzyc przez całe wakacje bo powtórek będzie chyba z 10

Ela LISA

postów: 1956

11.07.2009 07:23

Ni ma to nic wspolnego z mieta.Nie czekam na jego program,ale bardzo czesto,ogladam Tv kuchnie.Ja Adam jest,to zerkam,moze nie z sympatia,ale z lekko skrzywionym okiem.

snoozy

postów: 2419

10.07.2009 22:13

Elu Ty czujesz miete chyba do naszego grilowca bo tak duzo tu piszesz :-)

Ela LISA

postów: 1956

10.07.2009 21:38

Moze z reklamowania grilla, ma jakies dodatkowe dochody, lub mniej placi za swoj program. Dlatego jest to ten sam grill, co u Przykazy.

Ela LISA

postów: 1956

10.07.2009 21:36

Dobrze ze Wam tez nie pasi,wino i glodowe porcyjki.
Grill.to luzik ,przy ktorym,kazdy odpoczywa.Popija piwo,coca - cole i dobrze sie bawi.Nie chcialabym byc gosciem Pana Adama.Nie odpowiada mi klimat.

snoozy

postów: 2419

10.07.2009 20:27

O ile mnie wzrok nie mylił to używa tego co Przykaza reklamuje

minutka

postów: 1250

10.07.2009 20:24

Rozumiem. Wino do grilla też mi nie pasi. Preferuję piwo (nie tylko do picia, sprawdza się też w polewaniu, gdy ogień zbyt duży) i nalewki.
A używa gazowego grilla czy na węgiel?

snoozy

postów: 2419

10.07.2009 20:14

To jest program zobaczyc i zapomniec.Wszystko takie bon ton.Grill i wino za 100 minimum.Jakoś mi to nie pasuje.Ja nie mówie,ze zawsze musi byc piwo ale z tym winem to już troche porażka.Ciekawe czy do chleba z salecesonem na sniadanie też jest wino.Ja rozumiem,że jest tak u Hiszpanów, Włochów (i to nie zawsze) czy Francuzów ale nie u nas.
Jeśli chodzi o mnie to program nie dla mnie

minutka

postów: 1250

10.07.2009 20:07

Może to i dobry pomysł, by nie zwracać na te wpisy uwagi.
Napiszcie coś, Chłopaki o programie p. Adama. Nie widziałam ani jednego odcinka, a na forum podzieliliście się wrażeniami z połączenia ogórka z miodem.

snoozy

postów: 2419

10.07.2009 19:59

Też mnie to zastanowiło.Dwóch prawie w tym samym czasie.Nie mam ochoty zajmowac się takimi drętwotami bo nie po to wpisywałem się na to forum.Jak komuś nie pasi niech nie pisze.Czy w tym kraju panuje jakiś masochizm?Nie mam ochoty czegoś oglądac to oglądam i katuje się, nie mam ochoty czegoś czytac to czytam i wylewan swoje flustracje.To jest jakieś chore

minutka

postów: 1250

10.07.2009 19:52

Zwróciliście uwagę, ze tacy forumowicze pojawiają się pierwszy raz na forum w piątek, kiedy Admin idzie odpoczywać od pracy?

snoozy

postów: 2419

10.07.2009 19:38

Tak jak pisałem mamy nawał nowych forumowiczów w postaci jednej wiadomej osoby.Życze mu powodzenia i niech się chłopaczyna męczy dalej z wymyślaniem nicków itp beznadziei

nikita666

postów: 370

10.07.2009 19:19

zobacz wpis czikity, mam wrazenie, ze tu juz nikt nie panuje nad ladem na forum, admini nie spac

post edytowany 1 raz, ostatnio 10.07.2009 19:33

snoozy

postów: 2419

10.07.2009 19:18

Dlaczego mi się wydaje ,ze zniesmaczona to fiutacio.Jakim cudem, ktoś kto robi pierwszy wpis wydaje opinie o forum tak jakby był już na nim.Intucja mnie nie zawodzi

minutka

postów: 1250

10.07.2009 17:25

Nikito, nie ma sprawy :-)

Zniesmaczona, to jest forum - czyli miejsce na wyrażanie swoich opinii. Ty wyraziłaś swoją, moim zdaniem, jeszcze bardziej przykrą (bo nie na temat) i dość niesmaczną, bo na forum o jedzeniu i gotowaniu użyłaś wyrażenia JAKIEŚ RZYGOWINY.
Nam zależy na jakości nie tylko forum, ale również potraw proponowanych przez nas (głównie w innym pokoju do tego przeznaczonym) i pokazywanych w programach kuchnia.tv. Jesteśmy ludźmi nie tylko jedzącymi, ale również gotującymi. Stąd pomysł na własny program i nie tylko.
Przykre w Twoim wydaniu jest też to, że swój jedyny wpis przeznaczyłaś jedynie na krytykę. Smutne. Nie masz nic miłego do napisania na temat oglądanych programów? Weszłaś w końcu do pokoju im poświęconego. Miałaś pecha wchodząc do dyskusji o programie p. Adama. Wejdź do innych, a znajdziesz takie, które chwalimy tak, że już lepiej się nie da.
Pozdrawiam :-)

nikita666

postów: 370

10.07.2009 17:08

ok moge byc krytykiem, pamietam jak dzieci w szkole 1 raz odpowiadaly kim chc azostac, jak zwykle padalo policjant starazak a ja palnalem ... co?

zgadniecie?

ze chce byc krytykiem :) nawet zapytalem czy sa takie szkoly hehe jakos zawsze mnie do tego ciagnelo ale byie krytykiem to rowniez chwalenie tego co warto

nikita666

postów: 370

10.07.2009 16:57

jak nie smaczne to nie jedz :)

wstydzilbym sie podac ogorka z kakao i jeszcze za to kase brac, Ty to mozesz nazwac niesmakiem coz za roznica.

ok minutko sorry :)

snoozy

postów: 2419

10.07.2009 16:01

Ja już taki projekt opracowałem w temacie Szkoła gotowania Donny Dooher.Każdy dostał swój przydział roli tylko wtedy Nikity nie znałem więc ja proponowałbym Ci role krytyka bo to akurat robisz świetnie a jest to fucha bardzo ważna :-)

minutka

postów: 1250

10.07.2009 15:54

nikita666 napisał 10.07.2009 12:11:
moze sami zrobimy program i wyslemy do k.tv? :)

minutka z migotka beda robic zakupy, snoozy daje przepisy a Ela gotuje, ja bede rezyserem :p

ktos jeszcze chetny? moze jakis pomocnik kucharza albo cukiernik?

:)
Taki pomysł już chyba gdzieś padł, prawda?
Nikito, błagam, daj mi inną funkcję ;-) nienawidzę robić zakupów! Mogę być kuchcikiem, dostawcą świeżych własnych warzyw, mogę piec ciasta, ba nawet mogę zmontować film. Tylko nie zakupy! Wyszlibyście na tym, jak Zabłocki na mydle.
Nie wydaje Ci się dziwne, że faceci w Twoim projekcie są od nicnierobienia?

nikita666

postów: 370

10.07.2009 14:38

najlepsze porcje byly w kuchni makro, 1 poledwica pokrojona na 5-6 czesci, 3 na talerz i cena jak za obiad hahaha

Ela LISA

postów: 1956

10.07.2009 12:48

Dwa szaszlyki na 3 osoby. Dodatkowo dzielili sie jednym.
Co za sknerstwo.W domu, goscie maja sie najesc.A na glodowe porcyjki,to do restauracji.

nikita666

postów: 370

10.07.2009 12:11

moze sami zrobimy program i wyslemy do k.tv? :)

minutka z migotka beda robic zakupy, snoozy daje przepisy a Ela gotuje, ja bede rezyserem :p

ktos jeszcze chetny? moze jakis pomocnik kucharza albo cukiernik?

:)

post edytowany 1 raz, ostatnio 10.07.2009 12:27

Ela LISA

postów: 1956

10.07.2009 09:06

Pawle, na widok Twoich przepisow,dostaje malpiego rozumu.
Zawsze wezme kazda ilosc .Tylko je daj.

snoozy

postów: 2419

09.07.2009 21:03

A ja Ci dam swoje włoskie przepisy :-)

Ela LISA

postów: 1956

09.07.2009 20:44

Jak jestem chciwa na przepisy,to jego ksiazki, nie chcialabym nawet za darmo.Swoje ksiazki lubie.Sa wybrane.

nikita666

postów: 370

09.07.2009 20:32

Ela dostanie za free z autografem, koniecznie w SZTYWNEJ odkladce

post edytowany 1 raz, ostatnio 09.07.2009 20:32

snoozy

postów: 2419

09.07.2009 20:22

Ale dobrze życzysz Eli :-)

nikita666

postów: 370

09.07.2009 20:11

pt "Drewniakiem być" ... sztywne przepisy dla Eli LISY

snoozy

postów: 2419

09.07.2009 20:01

I znając nasze realia zaraz po programie wyda książke kucharską :-(

Ela LISA

postów: 1956

09.07.2009 17:01

To tylko znaczy ze sam ,nie jest naj.Skoro musi, otaczac sie szpanem i dretwota.Jest zamkniety w pudeleczku.

snoozy

postów: 2419

09.07.2009 16:23

Elu tak jakbyś nie wiedziała co P.Adam preferuje.U niego wszystko musi byc naj więc nie poda gosciom piwa, nawet jakby było ono z wina.Wino,wino, wino i jeszcze raz wino tylko pytam się po co zawsze i wszędzie wino

Ela LISA

postów: 1956

09.07.2009 16:06

Winsko winskiem, ale sam powiedz,co jest popularniejsze?
Co chetniej pite,kiedy robisz grilla na dzialce?

snoozy

postów: 2419

09.07.2009 09:17

Do jego grilla pasuje tylko wińsko :-)

Ela LISA

postów: 1956

09.07.2009 05:50

On zawsze wszystko robi na pokaz. Nigdy nie jest soba.Zawsze spiety.Na sile robi z siebie inna osobe niz jest.
Czy chociaz raz,wypil do tego grilla piwo?

snoozy

postów: 2419

08.07.2009 21:54

Mnie jakoś nie przekonał jak do tej pory do tego swojego grilla

jacek1f

postów: 2296

08.07.2009 21:29

Adam sie troche miota w tym swoim fusion, tak myślę... smaki na jednym talerzu bardzo jakoś nieskladne:
kurczak wschodni..ok
Salsa z Am POł - ok
ale razem jakos nie w tym samym stylu....

Mam wrazenie, ze na sile cos kombinuje, bo kazali mu cos oryginalnego, a nie zwykle rusztowanie z karkówki...

migotka333

postów: 1184

08.07.2009 21:13

no dzisiejsza "strzaskana na mahoń" czerwona papryka nie była zachwycająca, chociaż pomysł na sałatkę z cukinią bardzo dobry.

snoozy

postów: 2419

08.07.2009 10:44

Mi by na pewno opadła jakbym zobaczył takiego dziwoląga :-)

Ela LISA

postów: 1956

08.07.2009 09:07

Zreszta, zabawne byloby,zrobienie czegos takiego, na impreze. A po jedzeniu ,pokazujemy grzyba.Szczeki opadaja.

Ela LISA

postów: 1956

08.07.2009 09:04

Dziekuje,ja po (Grzybobraniu z Abmasadorem, )zainteresowalam sie tym.Zreszta nie ja jedna.W taki sposob, opisali waszystko, ze kusi czlowieka do zjedzenia.

jacek1f

postów: 2296

08.07.2009 08:30

Nie, nie slyszalem, ale znalazlem tu ciekawa dyskusje, ktora wskazuje ze jest to znane dobrze i w Polsce i jedzone czasem...
http:// www. bio-forum.pl/ messages/34/ 3771.html

Ela LISA

postów: 1956

07.07.2009 22:37

Czy slyszales cos moze, na temat grzyba kukurydzianego?

Ela LISA

postów: 1956

07.07.2009 22:35

Bardzo dziekuje.

jacek1f

postów: 2296

07.07.2009 22:29

kamionka'
woda przegotowana osolona jak na ogórki = 1 łyżka stołowa soli na 1 litr;
bakłążany średnie z odciętymi ogonkami i rozcięte wzdłuż na pół ale nie do końca (na motylka);
koper, czosnek, liść dębu;

ułozyc nieściśle,zalać, odstawić na dobę diwe w pokoju na bok pod ściereczką.
Potem uzupełnic zalewą i na 3-4 tygodnie w chłód.

(można w słoikach)

Ela LISA

postów: 1956

07.07.2009 20:33

Dopisalam.

Ela LISA

postów: 1956

07.07.2009 20:26

Widzialam, cos jeszcze dopisalam.

snoozy

postów: 2419

07.07.2009 20:25

Już Ci odpisałem Elu

Ela LISA

postów: 1956

07.07.2009 20:21

Pawel,o 21.30 bedzie powtorka Minga.Zobaczysz grzyb kukurydziany i sposob smazenia.Jezeli przeczytasz Kuchnie, bedziesz zdziwiony,ale i zainteresowany.

Ela LISA

postów: 1956

07.07.2009 20:18

Sos ostrygowy? Do ryby z grilla? Sos zniszczy smak ryby.

snoozy

postów: 2419

07.07.2009 20:14

Już chodzi normalnie.Dziś P.Adam robił pstraga.Jedna rzecz mnie zadziwia.Po kiego grzyba dodawac do ryb sos ostrygowy.Czy ja mam czuc smak ostryg czy ryby

minutka

postów: 1250

07.07.2009 20:06

A myślałam, że to u mnie tak...

snoozy

postów: 2419

07.07.2009 20:03

Ja pisze tą książke więc już wystarczy mnie.Chyba forum zapchaliśmy bo strony coś wolno chodzą:-)

minutka

postów: 1250

07.07.2009 20:01

A znajdzie się tam coś o Tobie? Bo jak nie, to nie kupię ;-)

"(...) Nikity w połączeniu z ogórkowym Snoozym"

snoozy

postów: 2419

07.07.2009 19:57

Książki pisze między jednym a drugim wpisem na forum,mam to we krwi.Największy hit będzie tego lata "Adamowe smaki Eli z Minutkowego bakłażana ze szczyptą balsamicowego Nikity"Już mam zamówienie na 1000000000000000sztuk

minutka

postów: 1250

07.07.2009 19:54

Nie było mnie kilka minut i widzę, że w tym czasie snoozy 3 książki napisał:-))))) A ja nie mogę poradzić sobie z jedną w ciągu miesiąca :-(((( Snoozy, czy i tą tajemnicą się podzielisz?

Ela LISA

postów: 1956

07.07.2009 19:49

Bardzo chetnie, ale bez Adama.

snoozy

postów: 2419

07.07.2009 19:46

Tobie Elu dedykuje książke "Ela w Krakowie po pracy"

Ela LISA

postów: 1956

07.07.2009 19:45

Ale z niego wisnia. Tobie Migotko chociaz dal ?

snoozy

postów: 2419

07.07.2009 19:44

To akurat pierwsze wydanie a drugie to "Nikita wsród truskawkowego balsamico" :-)

migotka333

postów: 1184

07.07.2009 19:42

Nie wiedzieliście, Snoozy wydał książkę "Minutka z bakłażanem" i rozsyła na priva :-D

Ela LISA

postów: 1956

07.07.2009 19:40

Daj i mnie:-((

snoozy

postów: 2419

07.07.2009 19:38

Bo Minutka uwielbie bakłażany i wszystkie przepisy kazała sobie przysyłac na PRIVA by nikt ich nie miał.Sam wysłałem jej z 10 przepisów :-)))

Ela LISA

postów: 1956

07.07.2009 19:37

Ania, nie lubi baklazana, to przepisu by na pweno nie chciala.
Ale ja tak.

Ela LISA

postów: 1956

07.07.2009 19:35

Skad wiesz?

snoozy

postów: 2419

07.07.2009 19:34

Z nami się nie podzieli bo sprzedał przepis Minutce :-)

Ela LISA

postów: 1956

07.07.2009 19:33

Moze Jacek F, podzieli sie przepisem na baklazana ?

snoozy

postów: 2419

07.07.2009 19:24

Są pewne dania, które dla innych są normą dla mnie nie i odwrotnie.Znam takich co chałke jedzą z kiełbasą albo z pasztetem.Jesli chodzi o ogórki z miodem to nie wiedziałem,że jest to danie syryjskie.

Ela LISA

postów: 1956

07.07.2009 19:15

Ja tez,potafie jesc na przemian. Grunt to jesc to,co nam smakuje, i na co mamy ochote.

nikita666

postów: 370

07.07.2009 19:06

dobrze ze nie jestem z tym sam :p myslalem ze to dosc walniete ale skoro inni jedza podobnie...

minutka

postów: 1250

07.07.2009 18:58

nikita666 napisał 07.07.2009 18:32:
ja np. lubie po sledziu w occie zjesc kromke chleba z dzemem serio :) nie wiem czemu...
A ja odwrotnie - chleb z dżemem zagryzam śledziem np. w occie.

nikita666

postów: 370

07.07.2009 18:39

cos w tym jest kwaskowe slodkie ale ogorek z miodem blee

Ela LISA

postów: 1956

07.07.2009 18:37

Ja kiedys jadlam sledzie, na przemian z tortem. Dobre bylo.Dodatkowo,lubie po ostrym lub kwasnym slodkie.Czasami na zmiane. Zyje, i tak lubie.

nikita666

postów: 370

07.07.2009 18:32

dla mnie polaczenie ogorka z miodem i balsamico piperz z truskawkami to szczyty kulinarnego dna ale nie uwazam kogos za gorszego jesli tak lubi, po prostu wyrazam tylko swe zdanie :) jak ktos tak je i smakuje to jaki problem, prosze bardzo.

ja np. lubie po sledziu w occie zjesc kromke chleba z dzemem serio :) nie wiem czemu...

Ela LISA

postów: 1956

07.07.2009 17:38

Gdzies mam przepis,na kiszonego baklazana.Ale jeszcze go nie jadlam. Uwielbiam baklazany.A jak zakisic baklazana po Syryjsku?

jacek1f

postów: 2296

07.07.2009 17:23

ogórki kiszone z miodem, jak i świeże z miodem i koperkiem i cytryną, jak i bakłazana kiszonego z miodem i orzechami nauczyła mnie moja syryjska rodzina jeść od 3 roku życia:-)

Wiec dla Ciebie Paweł, to nie powinno byc nic dziwnego - jako dla milosnika arabskiej kuchni.

Kwaszone ogórasy pociete w waskie paski, bez skory, polane miodem lipowym i pokruszone orzechami - to jest to!

Ela LISA

postów: 1956

07.07.2009 17:02

Z czekolady,to kiedys cos innego widzialam.U siebie na Bazarku.

minutka

postów: 1250

07.07.2009 16:54

To szukaj takiego :-)

snoozy

postów: 2419

07.07.2009 16:36

Jeżeli ogórek bedzie z czekolady to na 100%

minutka

postów: 1250

07.07.2009 16:33

Nie uda się :-( - w okolicy nie znajdę bakłażana. Grilla też nie rozpalę (zwłaszcza tego z reklamy), bo pogoda nie za fajna. A zadaszony taras przeznaczony do innych celów. Może po powrocie z W-wy, gdzie będę mogła go nabyć.
Jednakże, snoozy, pod warunkiem, że Ty zjesz jako pierwszy ogórka z miodem ;-)

snoozy

postów: 2419

07.07.2009 16:27

Więc masz zadanie na dziś.Włożyc na grilla (najlepiej reklamowanego przez Przykaze) bakłażana tak jak robi to Eli ulubieniec i zjeśc ze smakusiem

minutka

postów: 1250

07.07.2009 16:25

Ha ha ha :-)
Ja Cię nie zmuszałam do smakowania ogórka z miodem, a Ty mnie naciągasz na coś co dla mnie z góry jest niezjadliwe - bynajmniej nie ze względu na miód ;-) Choć może gdyby go było dużo w porównaniu z cienkim plastrem surowego bakłażana, to kto wie...

Ela LISA

postów: 1956

07.07.2009 16:23

Baklazana wole zjesc z miesem lub jogurtem.Chetnie w sosie pomidorowym lub oliwie.Ale moge zjesc i z miodem .Przezyje.Moze doznam olsnienia.Jakis nowy rarytas odkryje?

snoozy

postów: 2419

07.07.2009 16:19

To ja zjem ogórka z miodem jak Ty zjesz bakłażana z miodem :-)

Ela LISA

postów: 1956

07.07.2009 16:18

Ogorki z miodem,uwielbia Pani Tyszkiewicz. Mozna to zjesc,ale ogorek wole z sola.

minutka

postów: 1250

07.07.2009 16:16

Dlaczego? Miód i świeży ogórek gruntowy są lux - jedno słodsze od drugiego. A ogórki kiszone z dodatkiem miodu? Też bardzo ciekawe i smaczne połączenie

snoozy

postów: 2419

07.07.2009 16:07

Do ogórków miodu bym nie dodał chociaż lubie przeciwstawne smaki np truskawki z pieprzem i octem balsamicznym czy rolmopsy z nutellą :-)

Ela LISA

postów: 1956

07.07.2009 16:04

A kogel mogel, z truskawkami i pieprzem - odpowiada Tobie.
Z grubo mielonym pieprzem? Dla mnie, nie smaczne.

nikita666

postów: 370

07.07.2009 12:45

cieniutko...

co to za durna maniera dodawania miodu do ogorkow, ja tego nie znosze, kompletnie nie pasuja do seibie te smaki :/ kiedys juz slodki dran robil deser(!?) gdzie dodal do ogorkow miod i chyba pieprz - jak dla mnie porazka roku.

ohyda

Ela LISA

postów: 1956

07.07.2009 06:45

Wartrobka krwista, za zadne skarby.Zle by sie to skonczylo.
Albo piers z kaczki,to jest drob - salmonella,bakterie itd
Tylko tatar.

snoozy

postów: 2419

06.07.2009 21:43

Ja nawet wątróbki krwistej nie zjem a co dopiero inne mięso.Bleh

Ela LISA

postów: 1956

06.07.2009 21:37

Nigella,tez najchetniej je mnieso surowe.
Przyznaje ze to jest troche dziwne,tatara jem zawsze bardzo chetnie. Natomiast,lekko podsmazone mieso, odrzuca.
Cieknie z niego krew,jest nieapetyczne.Dodatkowo,malo zdrowe.
Czesto robia tak drob,czy co jest chore - wieprzowine.
Jeszcze poledwice wolowa,rozumiem.Ale reszta?

snoozy

postów: 2419

06.07.2009 21:26

I tego właśnie nie rozumiem.Czym się tu zachwycac.Skoro takie lubią to po co wogóle je obsmażają

nikita666

postów: 370

06.07.2009 21:17

adam lubi krwiste mieso, dla mnie to jest surowe i nie jadalne ale wiekszosc kucharzy w tv tak gotuje

snoozy

postów: 2419

06.07.2009 20:32

Surowa może nie ale lekko surowa pewnie tak.Ja bym ją troche rozklepał jednak.

jacek1f

postów: 2296

06.07.2009 20:30

no wlasnie.... jak nie surowa, to pewnie raczej uduszona a nie usmazona...

migotka333

postów: 1184

06.07.2009 20:08

dzięki Snoozy :-)
z bakłażana najczęściej robię dip, do takiej karkówki też by pasował,
czy ta karkówka, przypadkiem w środku nie będzie surowa ?

snoozy

postów: 2419

06.07.2009 20:00

Pierwszy odcinek fajny.sałatka taka jak ja robie a karkówka bardzo smakowicie wyglądała.
Był nawet bakłażan dla Migotki :-)

Don_Fiutaccio

postów: 51

03.07.2009 19:21

Bardzo dobry kucharz, choć "Adam po pracy" to lepszy program - ciekawsze potrawy, mimo że w ramach kuchni polskiej, która jest raczej beznadziejna generalnie (tłusta, mdła i toporna). P. Adam jest nieco memejowaty, ale - czasami - nadrabia to ciekawym przyrządzeniem potrawy. Szkoda jedynie, że tytułu nie zmienicie, "Adam na lato", hm... O wiele lepiej brzmiałoby "Julie na lato", ewentualnie "Rachael na lato", ale ani Brygida, ani żaden Adam nie wchodzi w grę obawiam się... hee

snoozy

postów: 2419

02.07.2009 10:10

My nawet nie wiem jakie sa układy itp cuda w mediach.Takie jest życie

Ela LISA

postów: 1956

02.07.2009 09:34

To rozumiesz.Dziwie ze temu,ze on tak bardzo,pcha sie z tym programem.Slawy, i tak nie nie zdobedzie.

migotka333

postów: 1184

02.07.2009 09:17

to tak jak dla mnie Przykaza (aż mnie odrzuca)

snoozy

postów: 2419

02.07.2009 07:49

Dobra dobra Elu.My swoje wiemy :-)

Ela LISA

postów: 1956

02.07.2009 05:12

Nie odpowiada mi ten typ mezczyzny,z zadnej strony.Nie moj typ.

nikita666

postów: 370

01.07.2009 23:56

Ela sie tak droczy bo pewnie Adam sie jej podoba :)))

snoozy

postów: 2419

01.07.2009 23:40

Nie pozostaje Ci nic innego jak jechac do Krakowa i sie przekonac osobiście :-)

Ela LISA

postów: 1956

01.07.2009 21:09

Zdziwilabym sie ,gdyby wypil piwo.

Ela LISA

postów: 1956

01.07.2009 21:08

Dla mnie w studio,dlatego w kuchni nie mial piekarnika.
A to podstawa.Zwlaszcza dla kucharza. Taki mniumek , popijajacy chilijskie wina. Nie lubie go.

nikita666

postów: 370

01.07.2009 20:59

przeciez w domu gotuje (?) :p

Ela LISA

postów: 1956

01.07.2009 20:39

Dodatkowo,klamie,jak po pracy,to po pracy. To nie bylo po.

Ela LISA

postów: 1956

01.07.2009 20:32

Sama nie wiem,podpadl mi pare razy,dodatkowo za calosc.
Nie lubie szpanerstwa.W kuchni,i na ulicy, nie odpowiadaja mi fulary pod szyja. Facet jesz sztuczny,nawet to chwanie sie za pomnikiem,okropne.Malo naturalne,chyba ze chcial,wystapic w charakterze malo rozgarnietej blondynki, w spodniach.
Udalo mu sie. Szpaner, pozuje na inna osobe.Zle sie z tym czuje,a nie ma na tyle oleju w glowie,zeby pokazac siebie.
Zwyczajnego.

nikita666

postów: 370

01.07.2009 20:25

Ela czemu Ty tak nie lubisz biednego Adama?

snoozy

postów: 2419

01.07.2009 20:23

Elu bedzie to coś romantycznego, krakowskiego, miłego, ciepłego, przyjemnego, wspaniałego,kochanego itd

Ela LISA

postów: 1956

01.07.2009 20:19

Potawke z cykuta.

snoozy

postów: 2419

01.07.2009 19:18

Ale króciutkie te programy.Tylko 10 min.Dla Eli P.Adam coś specjalnego ugotuje :-)

Ela LISA

postów: 1956

01.07.2009 18:49

On pewnie tak,ja nie.

migotka333

postów: 1184

01.07.2009 15:35

pewnie się ucieszy ;-)

Ela LISA

postów: 1956

01.07.2009 15:34

Mnie niczym nie zaskoczy,do bani.

nikita666

postów: 370

01.07.2009 13:40

i fajnie, ciekawe co na to Ela :)

warto dac szanse Adamowi nawet jak 1 program sie komus nie podobal, wg mnie byl ok, ciekawe czy nas czyms zaskoczy

migotka333

postów: 1184

01.07.2009 13:38

To się p.Adam wyrabia... tym razem będzie przy grillu