Widelcem po mapie

ostatnio na forum >>

Termometr gastronoiczny >

Pan Zagubiony oszukuje jak zwykle. Reklamuje swoją firmę. Nie ma tam w...

Agata11, 20.09.2017 | czytaj dalej


restauracje warszawa >

Jeśli chodzi o włoskie jedzenie, to z pewnością większość osób wspomni tutaj...

Zagubiony, 20.09.2017 | czytaj dalej


Czy pił ktoś z was zieloną kawe ? >

Bardzo długo piłam zieloną z pigwą, ale niestety wycofali ją z pobliskiego...

ninaa, 19.09.2017 | czytaj dalej

w sumie tematów: 1960, wpisów: 29855
najnowszy wpis: 20.09.2017 18:10

Mamy 27077 zarejestrowanych użytkowników.

Jeśli chcesz się wypowiedzieć na naszym forum zarejestruj się w serwisie.

Programy kuchni+

FORUM kuchnia+ Nuta egzotyki na co dzień

więcej >>

oskarjursza

postów: 4

11.07.2013 20:26

Jedna mała uwaga.
W odcinku 10 sezonu 2 przygotowywana była pizza.

Jeśli będziecie szukali "Buffalo mozarella" to we Włoszech i chyba w Europie też nazywa się ona

"Mozzarella di bufala".

Jest to jedna lepszych mozzarelli i jednocześnie droższych. Nigdy nie widziałem tej odmiany mozzarelli w polskich hipermarketach.

tomeksss

postów: 17

04.10.2012 17:57

Ankarol napisała 16.07.2010 19:52:
Prowadzący nawet sympatyczny choć nie dostrzegłam jakiś "patentów" w sporządzaniu potraw. Bazuje dość uparcie na dobrych, sprawdzonych surowcach co trochę już razi monotonią bo niemal wszyscy używają podobnych produktów. Wkurzający jest widok wykorzystywania części składników i jednocześnie realizatorowi zdawało się że pewne rzeczy umkną uwadze widza. Tak dla przykładu w jednym z odcinków coś tam sporządzał i wyciągnął pęczek zielonej pietruszki, oderwał połowę i zaczął ją po swojemu czyli dramatycznie siekać (ach te ARTYSTYCZNE SIEKANIE, tu chyba ukłon w stronę sponsora noża !!!), zadałam sobie pytanie a coi z resztą natki ?. Potem zaś wyciągnął kostkę masła owinął papier odkroił połowę dodał do (chyba) sosu itd. itp. Po pewnym czasie robił jakis dodatek do potrawy bazując na podobnych składnikach a więc znów natka pietruszki i masło. Zdawało Mi się że zobaczę tę drugą cześć natki i drugą połówkę masła ależ skąd !!!, ponownie oderwał z nowego pęczka połowę i z nowej kostki odkroił masło. Ja rozumiem że to nie Jego wina a realizatorów ale nic Mnie tak w kuchni nie razi strasznie jak marnowanie składników czy rozrzutność nie mająca żadnego wpływu na smak. Tu była lekka przesada zupełnie inaczej wygląda to u Jeana, który jeszcze przed wrzuceniem do kosza ogląda z wielu stron czy to co ma wyrzucić da się jeszcze wykorzystać. Bywają lepsze programy ale i są duuuuuuuużo słabsze.
Ale ty Słonko zrzędzisz strasznie :)

Evakss

postów: 1

01.10.2010 22:42

A gdzie sa przepisy z odcinka 21 dnia 30.09.2010 ? Nie moge ich znalezc...

k.tyczynski

postów: 81

16.07.2010 22:10

Bardzo, bardzo, bardzo pozytywnie oceniam program. Prowadzący, niby pokazuje stare i oklepane techniki gotowania, ale robi to tak świetnie, że jest to niezauważalne. Bardzo fajny gość. Taki naturalny, a jak już próbuje to jak Jose- nazwiska nie pamiętam, ale jego program leciał na kuchni.tv, jeździł po Hiszpanii, takk się fajnie delektował nawet najmniejszą okruszyną chleba, że aż się chciało iść do kuchni i jej spróbować :D
Proszę o więcej takich programów kochani...

Ankarol

postów: 39

16.07.2010 19:52

Prowadzący nawet sympatyczny choć nie dostrzegłam jakiś "patentów" w sporządzaniu potraw. Bazuje dość uparcie na dobrych, sprawdzonych surowcach co trochę już razi monotonią bo niemal wszyscy używają podobnych produktów. Wkurzający jest widok wykorzystywania części składników i jednocześnie realizatorowi zdawało się że pewne rzeczy umkną uwadze widza. Tak dla przykładu w jednym z odcinków coś tam sporządzał i wyciągnął pęczek zielonej pietruszki, oderwał połowę i zaczął ją po swojemu czyli dramatycznie siekać (ach te ARTYSTYCZNE SIEKANIE, tu chyba ukłon w stronę sponsora noża !!!), zadałam sobie pytanie a coi z resztą natki ?. Potem zaś wyciągnął kostkę masła owinął papier odkroił połowę dodał do (chyba) sosu itd. itp. Po pewnym czasie robił jakis dodatek do potrawy bazując na podobnych składnikach a więc znów natka pietruszki i masło. Zdawało Mi się że zobaczę tę drugą cześć natki i drugą połówkę masła ależ skąd !!!, ponownie oderwał z nowego pęczka połowę i z nowej kostki odkroił masło. Ja rozumiem że to nie Jego wina a realizatorów ale nic Mnie tak w kuchni nie razi strasznie jak marnowanie składników czy rozrzutność nie mająca żadnego wpływu na smak. Tu była lekka przesada zupełnie inaczej wygląda to u Jeana, który jeszcze przed wrzuceniem do kosza ogląda z wielu stron czy to co ma wyrzucić da się jeszcze wykorzystać. Bywają lepsze programy ale i są duuuuuuuużo słabsze.

cartoon

postów: 1

08.07.2010 19:16

eh uwielbiam ten program ale niektóre produkty są bardzo trudno dostępne, a jak już coś znajdę to kosztuje małą fortunę... szkoda

kasior

postów: 24

08.06.2010 20:47

rewelacyjny jest ten program! ach szkoda, że nie ma telewizorów z których wydobywaja sie zapachy... <marzyciel>

justic39

postów: 4

19.05.2010 13:29

Fakt ,potem z ciekawości wygoglałam ,że takie boczniaki u nas są też produkowane, ale na żywo nigdy nie widziałam, szkoda, wyglądają zachęcająco

Hestia Q-34

postów: 419

18.05.2010 18:47

Kiedys natknelam sie na nie,u mnie to wielka rzadkosc, cena odjela mi mowe.

justic39

postów: 4

18.05.2010 16:47

Dołączam się do apelu o przepisy tego gościa! ostatnio zrobił fajny makaron z boczniakami , leciałam potem z pamięci. A propos, czemu u nas nie ma takich boczniaków jak on miał - boczniak królewski i wyglądał jak prawdziwek?

Ola_D

postów: 308

13.05.2010 09:27

alwaro napisała 12.05.2010 17:21:
obiecaliście przepisy a to co jest to znikoma cześć z czternastu odcinków tyko parę przepisowy. Inne nieciekawe programy na swoich stronach maja wszystko a to co? Jesteśmy rozczarowani.
Obiecaliśmy Wam przepisy i wszystkie dostępne z tego programu pojawią się niebawem na naszej stronie. Czasem ich przygotowanie (z różnych powodów) wymaga nieco więcej czasu.
Mam nadzieję, że już niedługo rozczarowanie niektórych zamieni się w oczarowanie :)

Pozdrawiam,
OlaD

kondzió

postów: 1

13.05.2010 08:20

Adminie wrzućcie proszę przepis na żeberka miso...

alwaro

postów: 3

12.05.2010 17:21

obiecaliście przepisy a to co jest to znikoma cześć z czternastu odcinków tyko parę przepisowy. Inne nieciekawe programy na swoich stronach maja wszystko a to co? Jesteśmy rozczarowani.

pluszczek

postów: 1

11.05.2010 20:02

super program ale przepisów tyle co kot napłakał :( szukam super pomysłu na kurczaka w całości a wiem ze koles robił coś takiego moze ktoś zna jego przepis :) pozdro

moonlizard

postów: 1

11.05.2010 18:44

niesamowite przepisy, już drugi program z rzędu, kiedy zapisujemy przepisy na kartce, koniecznie chcę spróbować ugotować jego potrawki :) kurczak w karmelu i kurczak w panierce kokosowej zrobiły na mnie wrażenie :)

BeeJay

postów: 51

06.05.2010 12:41

To trzymamy za słowo. A faktycznie wiele potraw pachnie egzotycznie nawet z telewizora. Pomimo, że nie są to zapachy z mego dzieciństwa, chętnie bym po niektóre sięgnął.

06.05.2010 09:18

 

Witam
Przepisy do programu już niebawem pojawią się na stronie. Prawdopodobnie już w przyszłym tygodniu.
pozdrawiam

alwaro

postów: 3

05.05.2010 18:29

dlaczego nie ma przepisów z tego programu są tak świetne potrawy a nie można ich przygotować