Turbot z sosem rokitnikowym

Turbot z sosem rokitnikowym
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Apetyt na Skandynawię 3 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • filety z turbota o wadze 700 g
  • 3 łyżki masła
  • 300 g świeżego zielonego groszku
  • 2 młode cebulki
  • 2 łyżki owoców rokitnika
  • 2 łyżki masła
  • 200 ml wody
  • do przybrania: szczawik zajęczy

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cebulki obrać, pokroić na ćwiartki i podzielić na płatki. W rondelku wymieszać 200 ml wody, 2 łyżki owoców rokitnika i 2 łyżki masła oraz szczyptę soli. Doprowadzić do wrzenia, włożyć groszek i płatki cebuli, trzymać na ogniu przez 15-20 sekund.
Filety smażyć na rozgrzanej patelni, na dużej ilości masła, cały czas polewając. Posolić do smaku. Podawać z groszkiem i cebulą w sosie rokitnikowym, przybrane listkami szczawiku zajęczego.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA