Malka Kafka

Zupa ze świeżego szpinaku


Przepis z programu Koszer macher (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia koszerna

odsłon: 13654

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 pietruszka

1/4 selera

1 mały por

1 kg szpinaku

0,5 szklanki śmietany kremowej mleka kokosowego

pieprz

0,5 łyżeczki gałki muszkatowłowej

płatki migdałów

2 - 3 ziemniaki

2 ząbki czosnku

 

Przygotowanie:

Ugotuj warzywa włącznie z ziemniakami i połową szpinaku. Po ugotowaniu dodaj czosnek, przyprawy, wszystko zblenduj. Dorzuć resztę szpinaku oraz śmietanę i gotuj przez następne 5 min. Po nałożeniu do talerza posyp płatkami migdałów. UWAGA – szpinak należy dokładnie przejrzeć, czy nie ma w nim owadów.

powrót

Podobne przepisy

Zupa po warmińsku z pulpecikami i zacierkami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Chowder z owocami morza z Nowej Szkocji
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej
Zupa serowa z sadzonymi jajkami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Krem z młodych ziemniaków i młodego pora
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Krem z jarmużu i białych warzyw z pulpecikami
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak lokalnie 4 (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.