Kinga Paruzel

Zupa z wołowiną i warzywami


Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Zupa z wołowiną i warzywami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1,5 l wody

1 kostka rosołu wołowego

300 g rostbefu

3 łyżki zielonej pasty curry

1 łyżka oleju rzepakowego

1 cm imbiru

2 ząbki czosnku

2 szalotki

1 papryczka chili

1 rzepa

1 marchewka

1 łyżeczka przyprawy azjatyckiej

kiełki fasoli

½ limonki

dymka

Przygotowanie:

Przygotuj marynatę do mięsa. W miseczce wymieszaj łyżkę zielonej pasty curry z olejem. Posmaruj nią wołowinę i zostaw na 20 min. Obierz i drobno pokrój czosnek, szalotkę, chili i wrzuć na rozgrzany tłuszcz. Podsmaż z obranym i startym imbirem. Obierz i pokrój w marchewkę w słupki, a rzepę w talarki i dodaj do garnka z łyżką pasty curry. Całość wymieszaj i zalej wodą. Przypraw kostką rosołową wołową i przyprawą azjatycką. Mięso grilluj na patelni przez 1 min. z każdej strony. Zupę podawaj z pokrojoną w cienkie paski wołowiną, kiełkami, świeżą dymką i sokiem z limonki.

powrót

Podobne przepisy

Krem z pomidorów z chipsami parmezanowymi
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa ze świeżym makaronem ryżowym z żeberkami wieprzowymi
Przepis z programu Luke Nguyen w Wietnamie (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia wietnamska
Krem z kalarepy, jabłka i żurku
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie
Krem grzybowy z grzankami
Przepis z programu 15 minut Jamiego (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
(odc.03)zupa z dwóch gatunków kukurydzy
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Zimna pomidorowa i chrupiące pieczywo
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 01
trudność: brak
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.