Kinga Paruzel

Zupa z wędzonego dorsza z makaronem


Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy

odsłon: 4184

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

400 g wędzonego dorsza

1 l bulionu drobiowego

1 cebula

1 marchew

2 łodygi selera naciowego

½ cytryny

makaron gniazdka-wstążki

½ kostki masła

1 liść laurowy

koperek

natka pietruszki

sól i pieprz

 

Przygotowanie:

Wędzonego dorsza obierz ze skóry i oczyść z ości. Pokrój cebulę i podsmaż na maśle, aż się zeszkli. W międzyczasie pokrój seler naciowy, marchew i dodaj do cebuli. Warzywa zalej bulionem drobiowym i dopraw złamanym na pół liściem laurowym. Bezpośrednio do zupy dodaj makaron. Zupę dopraw solą, pieprzem, sokiem i skórką z cytryny. Posiekaj koperek, natkę pietruszki i dodaj do zupy. Na sam koniec dodaj kawałki dorsza i całość zagotuj.

powrót

Podobne przepisy

Gęsta zupa z wędzonej makreli
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa czekoladowa z karmelizowanymi bananami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z ogórka zielnego
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa marchewkowa
Jacek Sikora
Przepis z programu Słodki drań Urodziny dziecięce (odc.2)
trudność: brak
rodzaj dania: Zupy
Rozgrzewający krem z marchewki
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Ekspressowa zupa z tofu
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia chińska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.