Agnieszka Kręglicka

Zupa z selera z chrzanem


Przepis z programu Para w kuchni (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

Zupa z selera z chrzanem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 korzeń selera

3 łyżki masła

3/4 l rosołu lub wywaru z warzyw

3 łyżki chrzanu ze słoika

1/2 szklanki śmietanki kremówki

skórka otarta z cytryny

1 łyżki rodzynek

sól

pieprz

 

Przygotowanie:

Selera zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Szybko wrzucić do garnka z rozgrzanym masłem i podsmażyć, by nie ściemniał. Dolać rosół lub wywar, gotować, aż seler będzie miękki. Dodać śmietankę i chrzan oraz skórkę cytrynową i przyprawy. Doprawić do smaku. Na końcu dorzucić rodzynki.

powrót

Podobne przepisy

Zupa kartoflana z pietruszkowym pesto
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa jabłkowa z bursztynem
Gieno Mientkiewicz
Przepis z programu Przez dziurkę od sera (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa-krem z surowych warzyw
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Zupa czekoladowa z karmelizowanymi bananami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Żur
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zalewajka na żurku
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.