Zupa z pomarańczy z karmelizowanym makaronem

Zupa z pomarańczy
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Kinga Paruzel

Seria kulinarna:
Z.U.P.A. (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ugotuj makaron, a następnie go odcedź i ostudź. Obierz i zetrzyj marchewkę na tarce o grubych oczkach. Na dno rozgrzanego woka dodaj dwie łyżki masła. Imbir obierz i również zetrzyj na tarce, po czym wrzuć go na gorący tłuszcz. Dodaj jeszcze cynamon i chwilę obsmaż. Następnie dodaj startą marchewkę i smaż przez około trzy minuty. Całość zalej sokiem wyciśniętym ze świeżych pomarańczy. Na rozgrzaną patelnię dodaj jeszcze pozostałe masło i brązowy cukier muscovado. Kiedy wszystko się rozpuści dodaj makaron i smaż go przez około pięć minut. Tak przygotowany makaron dodaj do zupy, wymieszaj i gotowe.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA