Zupa z lotosu i żeberek wieprzowych

Przepis z programu Przewodnik po Australii dla smakoszy (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Zupa z lotosu i żeberek wieprzowych
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

500 g żeberek wieprzowych

700 g świeżych korzeni lotosu

pokrojonych na 10-cm kawałki

2 marchewki pokrojone na plasterki

10 g korzenia imbiru pokrojonego na plasterki

2 suszone chińskie czerwone daktyle

2 ½ l wrzącej wody

 

 

Przygotowanie:


Lotos opłukać i obrać obieraczką do ziemniaków. Wodę doprowadzić do wrzenia, wrzucić żeberka wieprzowe, korzeń lotosu, marchewkę, imbir i daktyle. Gotować na ostrym ogniu dwie godziny, pod przykryciem, aż korzenie lotosu będą miękkie. Doprawić solą do smaku.

powrót

Podobne przepisy

Zupa brzadowa
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
(odc.02) gęsty chłodnik z chleba i pomidorów
Sophie Grigson
Przepis z programu Słoneczne smaki Sophie (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Zimna pomidorowa i chrupiące pieczywo
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 01
trudność: brak
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa rybna
Przepis z programu Jakubiak w sezonie: Wigilia
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
Zupa z nowalijek i koperku
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa z krabem i kukurydzą
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 38)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Owoce morza

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.