Zupa z kurczaka

Zupa z kurczaka
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka masła
  • 1 duża marchew
  • obrana i posiekana
  • 3 cebule dymki (białe i zielone części)
  • cienko pokrojone
  • ½ szklanki posiekanej zielonej pietruszki
  • 4 szklanki bulionu drobiowego
  • 1 szklanka gotowanego mięsa kurczaka porwanego na kawałki
  • ½ szklanki ugotowanego białego ryżu
  • gruboziarnista sól i świeżo zmielony czarny pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać garnek na średnim ogniu, dodać oliwę i masło. Smażyć marchew, dymkę i pietruszkę 2-3 minuty. Wlać bulion i gotować około 5 minut, aż marchew będzie miękka. Dodać mięso z kurczaka i ryż, i podgrzewać jeszcze 3 minuty. Doprawić solą i pieprzem. Podawać natychmiast.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA