Piotr Przykaza

Zupa z glonami i wołowiną


Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia japońska

Zupa z glonami i wołowiną
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

200 g wołowiny na 1 l wody

olej

suszone glony miyoki

5 ząbków czosnku

sos sojowy

 

 

Przygotowanie:


Podgrzać odrobinę oleju w garnku z grubym dnem. Usmażyć pokrojoną w kostkę wołowinę. W międzyczasie moczyć suszone pokruszone na drobne kawałki glony (miyok) we wrzątku. Jak wołowina lekko się podsmaży, wycisnąć wodę z glonów i je dodać. Smażyć 3 minuty, a następnie zalać wrzątkiem. Dodać pokrojony w plastry czosnek i sos sojowy do smaku. Gotować na
małym ogniu, aż wołowina odpowiednio zmięknie. Zupa wyjątkowo smaczna z makaronem lub ryżem.

powrót

Podobne przepisy

Krem z bobu ze smażonymi szprotkami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Biała zupa rybna
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy (odc.5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa ogórkowa z mlekiem kokosowym
Jola Słoma
Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Szybka zupa rybna z warzywami, anyżem i razowymi grzankami
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 6
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa gulaszowa z migdałami i oliwkami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.