Bill Granger

Zupa z fasoli i chorizo


Przepis z programu Kuchnia Billa (odc.8)
trudność: brak
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Zupa z fasoli i chorizo
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

kawałek chorizo

oliwa z oliwek

cebula

2 szklanki pokrojonego selera naciowego

2 ząbki czosnku

łyżeczka papryki

świeży tymianek

kilka pomidorów

4 szklanki wywaru z kurczaka (lub bulionu z kostki)

2 puszki białej fasoli

sól

pieprz

natka pietruszki

 

 

Przygotowanie:


Na oliwie podsmażyć w garnku plasterki chorizo, aby stały się chrupiące. Wyjąć kiełbasę, zmniejszyć ogień i wrzucić pokrojoną cebulę oraz selera naciowego, podsmażyć, aż zmiękną. Dodać czosnek, doprawić papryką i tymiankiem. Wrzucić pokrojone pomidory, wymieszać, chwilę pogotować i wlać wywar. Włożyć z powrotem chorizo i doprowadzić zupę do wrzenia. Dorzucić fasolę, gotować jeszcze około 5 minut. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem, posypać posiekaną natką.

powrót

Podobne przepisy

Zupa śliwkowa z piernikiem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa warzywna z makaronem sojowym
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dobre dla dzieci
Zupa nic z makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z groszku z miętą, żółtkiem i prażonym słonecznikiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa czekoladowa z karmelizowanymi bananami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

#baKqHqzcLYzazMExVsw

18.04.2012 13:33


CYTUJ

tuMSAe <a href="http://cmrcftujelvb.com/">cmrcftujelvb</a>

#VtcYmzEHqUjhCiYJyHi

17.04.2012 12:13


CYTUJ

OYHB01 , [url=http://rhubmboqtkkl.com/]rhubmboqtkkl[/url], http://xuzkyrbndcpg.com/, http://xuexatauohsn.com/

#DLSWTuoCt

16.04.2012 07:31


CYTUJ

HHIS I should have tuohhgt of that!

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.