Zupa z czerwonej soczewicy z grzankami

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Zupa z czerwonej soczewicy z grzankami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

2 filiżanki czerwonej soczewicy

1 łyżka czerwonej pasty curry

1 arkusz kombu

1 posiekany por

1 filiżanka pokrojonej, obranej dyni

1 litr bulionu jarzynowego

1 płat chleba górskiego



Przygotowanie:

Wszystkie składniki (poza chlebem) umieścić w garnku. Gotować, aż soczewica będzie miękka (20-25 minut). Wyłowić kombu, a resztę zmiksować. Kombu posiekać i dodać do zupy.

Chleb zrumienić nad ogniem, połamać na kawałki i podawać z zupą.

powrót

Podobne przepisy

Chłodnik migdałowy
Przepis z programu Dietosfera (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Rosół czosnkowy z grzankami
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Chłodnik
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Gulasz z owoców morza z anyżem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa z czerwonej soczewicy z kurkumą
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia indyjska, Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.