Zupa won ton z krewetkami

Przepis z programu Nancy Lam
trudność: brak
rodzaj dania: Zupy, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Zupa won ton z krewetkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ciasto do pierożków won ton

 

 

Przygotowanie:


Krewetki zmiksować na gruboziarnistą masę, dodać białko, czarny pieprz, olej sezamowy, skrobię kukurydzianą, sos sojowy, dymkę i orzechy wodne. Napełnić nadzieniem kawałki ciasta i skleić brzegi tworząc małe sakiewki. Pierożki wrzucić do wrzątku i poczekać aż wypłyną. Rosół przecedzić i zalać nim pierożki. Dodać świeżą kolendrę i sos rybny.

powrót

Podobne przepisy

Krem z selera naciowego z serem camembert
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.6)
trudność: trudne
rodzaj dania: Zupy
Zupa z topinamburem, ziemniakami i grzankami z serem
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa serowa z grzankami ziołowymi
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Krem z pasternaku
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie
Chłodnik z botwinki z pomidorami i rukolą
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

#gosc

17.05.2011 16:47


gosc

CYTUJ

zapomnial Ci ktos powiedziec ze Wontony gotowane sa na parze a nie w wodzie...

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.