Zupa won ton z krewetkami

Przepis z programu Nancy Lam
trudność: brak
rodzaj dania: Zupy, Owoce morza
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Zupa won ton z krewetkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

ciasto do pierożków won ton

 

 

Przygotowanie:


Krewetki zmiksować na gruboziarnistą masę, dodać białko, czarny pieprz, olej sezamowy, skrobię kukurydzianą, sos sojowy, dymkę i orzechy wodne. Napełnić nadzieniem kawałki ciasta i skleić brzegi tworząc małe sakiewki. Pierożki wrzucić do wrzątku i poczekać aż wypłyną. Rosół przecedzić i zalać nim pierożki. Dodać świeżą kolendrę i sos rybny.

powrót

Podobne przepisy

Zupa chlebowa
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Gazpacho
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Zielona zupa
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Barszcz wigilijny z uszkami
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie, Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

#gosc

17.05.2011 16:47


gosc

CYTUJ

zapomnial Ci ktos powiedziec ze Wontony gotowane sa na parze a nie w wodzie...

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.