Laura Calder

Zupa vâche qui rit


Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Zupa vâche qui rit
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 drobno posiekana cebula

1 kg pokrojonej cukinii

500 ml wody lub bulionu drobiowego

sól i pieprz

szczypta kminu (niekonieczne)

3 – 4 trójkąty sera vâche qui rit (lub sera boursin

twarogu)

 

 

Przygotowanie:


Włóż cukinię i cebulę do garnka. Zalej wodą. (Woda nie powinna zakryć warzyw). Dopraw solą, pieprzem, kminem i przykryj. Gotuj około 15 min, aż warzywa zmiękną. Dodaj ser i purée (oraz takie świeże zioła, jak mięta, szczypiorek czy koperek). Podgrzej przed podaniem.

powrót

Podobne przepisy

Żur
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa pistou
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Chłodnik z ogórków z prażonymi orzechami i makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z dyni
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Kartoflanka z cykorią i wędzonym boczkiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Barszcz chrzanowy
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.26)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

nutria77

postów: 1

05.02.2011 11:27

CYTUJ

dzisiaj bede robic zupke -zobaczymy

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.