Tomasz Jakubiak

Zupa serowa z sadzonymi jajkami


Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

odsłon: 336

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

500 ml maślanki

200 g sera pleśniowego

½ szklanki śmietany 30%

 

150 g kiełbasy chorizo

2-3 łyżki oliwy

pół brokułu

10 szt. jasnych winogron

porwana ciabatta

2 łyżki masła

2 jajka

Przygotowanie:

W rondlu podgrzej śmietanę i rozpuść w niej ser.
Garnek zdejmij z ognia. Dolej maślankę w temperaturze pokojowej i dokładnie wymieszaj.
Na patelni podgrzej oliwę i podsmaż kawałki chorizo, następnie dodaj małe różyczki brokułu, winogrona przekrojone w poprzek i suszone pomidory. Wszystko wymieszaj.
Na koniec dodaj pokruszone kawałki ciabatty.
Na patelni rozpuść masło i usmaż jajka sadzone. Złóż danie. Masę serową wylej na patelnie. Na wierzch ułóż podsmażone warzywa z owocami oraz jajka sadzone. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Gazpacho
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Gęsta zupa z wędzonej makreli
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Gulasz z owoców morza z anyżem
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa cebulowa
Przepis z programu Kuchenna jazda (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa z ogórka zielnego
Andrzej Polan
Przepis z programu Polska ze smakiem 3
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Chłodnik z awokado z sałatką z kraba i selera naciowego
Gosia  Molska
Przepis z programu Posmak świata (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia chilijska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.