Tomasz Jakubiak

Zupa serowa z sadzonymi jajkami


Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

odsłon: 157

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

500 ml maślanki

200 g sera pleśniowego

½ szklanki śmietany 30%

 

150 g kiełbasy chorizo

2-3 łyżki oliwy

pół brokułu

10 szt. jasnych winogron

porwana ciabatta

2 łyżki masła

2 jajka

Przygotowanie:

W rondlu podgrzej śmietanę i rozpuść w niej ser.
Garnek zdejmij z ognia. Dolej maślankę w temperaturze pokojowej i dokładnie wymieszaj.
Na patelni podgrzej oliwę i podsmaż kawałki chorizo, następnie dodaj małe różyczki brokułu, winogrona przekrojone w poprzek i suszone pomidory. Wszystko wymieszaj.
Na koniec dodaj pokruszone kawałki ciabatty.
Na patelni rozpuść masło i usmaż jajka sadzone. Złóż danie. Masę serową wylej na patelnie. Na wierzch ułóż podsmażone warzywa z owocami oraz jajka sadzone. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Zupa z klopsikami
Emeril Lagasse
Przepis z programu Esencja smaku Emerila (odc.9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska
(odc.16)błyskawiczna zupa jarzynowa
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Żur
Grzegorz  Łapanowski
Przepis z programu Ł'apetyt 2 (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa z zielonej kapusty i pomidorów i filet z dorady
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska
Harira - marokańska zupa
Si King
Przepis z programu Kudłacze na motorach znowu w trasie (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia marokańska
Wiosenna zupa szczawiowo – ogórkowa
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.