Jan i Jakub   Kuroniowie

Zupa rumfordzka


Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

odsłon: 8958

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

120 g ryżu

300 - 400 g ziemniaków

200 g grochu

200 g mieszanki fasoli suchej lub z puszki

marchewka

seler

pietruszka

2 l wywaru z warzyw

liść laurowy

ziele angielskie

tymianek

50 g masła

sól

 

Przygotowanie:

Poszatkowane warzywa, ziemniaki pokrojone w dużą kostkę gotujemy z wywarem jarzynowym. Oddzielnie gotujemy ryż w osolonej wodzie na sypko. Zupę mieszamy z ryżem, dodajemy masło, przyprawy i puszkę fasoli, doprowadzamy do wrzenia. Jeżeli warzywa są miękkie możemy podawać. Jeżeli używamy suchej fasoli moczymy ją poprzedniego dnia i gotowanie zupy zaczynamy od ugotowania fasoli w wywarze jarzynowym.

powrót

Podobne przepisy

Zupa gulaszowa z migdałami i oliwkami
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa brzadowa
Jola Słoma
Przepis z programu ATELIER SMAKU (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Chłodnik migdałowy
Przepis z programu Dietosfera (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia dietetyczna
Rosół z kaczki
Daria Ładocha
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania mięsne, Zupy, Dobre dla dzieci

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.