Tomasz Jakubiak

Zupa pomidorowa


Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Zupa pomidorowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 główki czosnku

seler naciowy

3 cebule szalotki

3 papryczki chilli

2 źdźbła trawy cytrynowej

2 łyżki oliwy

5 malinowych pomidorów

3 czarne pomidory

łyżka miodu

łyżka octu

2 litry bulionu warzywnego

puszka pomidorów

0,5 szklanki mleczka kokosowego

pełnoziarnista bułka

Przygotowanie:

Czosnek przekrój na połówki i upiecz w piekarniku.
Pokrój cebulę, seler, papryczki i wrzuć do garnka z rozgrzaną oliwą.
Dodaj pokrojone pomidory, rozgniecioną trawę cytrynową i upieczone ząbki czosnku.
Dodaj miód, ocet, bulion i pomidory z puszki. Gdy zupa się zagotuje, dodaj mleczko kokosowe. Zupę przypraw solą i pieprzem. Zupę podaj z grzankami. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Zupa jabłkowa z curry
Przepis z programu Pyszne i zdrowe inspiracje
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa tom kha gai
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Zupa fasolowa z wędzoną śliwką
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie
Fakes (grecka zupa z soczewicy)
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 27)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia grecka
Zupa czosnkowa Antoniego Carluccia
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Krem z selera i papierówki
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie

skomentuj przepis

barbar88

postów: 1

31.03.2016 16:48

CYTUJ

Uwielbiam wszystko co pomidorowe i namawiam wszystkich do korzystania z wartości tych warzyw. Warto poczytać choćby tutaj o ich plusach:
przelomwodzywianiu.pl/kacik-dietetyczny/pomidory

post edytowany 1 raz, ostatnio 31.03.2016 16:49

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.