Tomasz Jakubiak

Zupa piwna z grzankami


Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 1

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 l piwa

10 dag twarogu

250 ml śmietany 18%

4 żółtka

łyżka cukru

szczypta cynamonu

2 kromki chleba

Przygotowanie:

Śmietanę, żółtka i cukier ubij trzepaczką na jednolitą masę.
Następnie masę przelej do garnka i gotuj na małym ogniu.
W osobnym garnku podgrzej piwo. Jak tylko piwo się zagotuje, zdejmij garnek z ognia i przelej piwo do garnuszka z podgrzaną masą śmietanową. Dokładnie wymieszaj.
Kromki chleba pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.
Zupę piwną podawaj z grzankami, odrobiną twarogu i szczyptą cynamonu. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Kremowa zupa szparagowa - Monika Błotnicka
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa czosnkowa Antoniego Carluccia
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia włoska
Zupa z kukurydzy z wędzoną rybą i porem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
Chłodnik z ogórków z prażonymi orzechami i makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zielona zupa minestrone z wędzoną polędwiczką cielęcą
Przepis z programu Dietosfera (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia włoska, Kuchnia dietetyczna
Zupa-krem z awokado
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.20)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.