Tomasz Jakubiak

Zupa piwna z grzankami


Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

odsłon: 170

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 l piwa

10 dag twarogu

250 ml śmietany 18%

4 żółtka

łyżka cukru

szczypta cynamonu

2 kromki chleba

Przygotowanie:

Śmietanę, żółtka i cukier ubij trzepaczką na jednolitą masę.
Następnie masę przelej do garnka i gotuj na małym ogniu.
W osobnym garnku podgrzej piwo. Jak tylko piwo się zagotuje, zdejmij garnek z ognia i przelej piwo do garnuszka z podgrzaną masą śmietanową. Dokładnie wymieszaj.
Kromki chleba pokrój w kostkę i podsmaż na patelni.
Zupę piwną podawaj z grzankami, odrobiną twarogu i szczyptą cynamonu. Smacznego!

powrót

Podobne przepisy

Bulion drobiowy z bazylią tajską
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc. 5)
trudność: trudne
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Zupa tom kha gai
Piotr Przykaza
Przepis z programu Jak Piotr przykazał (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Zupa z dyni
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa z liści paproci
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Zupa z soczewicy z chorizo
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Wiosenna zupa z makaronem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.25)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.