Zupa miso

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 39)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia japońska

Zupa miso
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

500 ml wody

2 saszetki dashi

pół pęczka kolendry

łyżeczka tamari

łyżeczka oleju sezamowego

łyżeczka sosu sojowego

łyżeczka startego imbiru

łyżeczka sosu rybnego

pokrojona marchewka

poszatkowana kapusta pekińska

2 pęczki bok choy

2 łyżki pasty miso

garść kiełków fasoli

Przygotowanie:

Zagotować wodę z dashi, posiekanymi łodyżkami kolendry, tamari, olejem sezamowym, sosem sojowym, imbirem i sosem rybnym. Dodać warzywa i gotować do miękkości. Zdjąć z ognia i dołożyć pastę miso. Przed podaniem przybrać natką kolendry i kiełkami fasoli.

powrót

Podobne przepisy

Zupa ze świeżego szpinaku
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia koszerna
Zupa z dyni
Laura Calder
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu (odc.15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Chłodnik z owoców leśnych ze słodką ziemią jadalną
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z groszku z miętą, żółtkiem i prażonym słonecznikiem
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 3 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Pikantna zupa z ananasa z rozmarynem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa z zielonej kapusty i pomidorów i filet z dorady
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 2 (odc. 15)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.