Zupa migdałowa

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 60)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Zupa migdałowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 filiżanka mielonych migdałów

4 filiżanki mleka migdałowego (mogą być pół na pół z wodą)

1 pokrojony por

1 pokrojony seler korzeniowy

pieprz kajeński do smaku

płatki migdałowe i gałka muszkatołowa do dekoracji

Przygotowanie:

Mleko przelać do garnka, dodać mielone migdały, por i seler. Gotować, aż warzywa będą miękkie. Zmiksować. Posypać pieprzem kajeńskim i gałką.

powrót

Podobne przepisy

Chłodnik
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Krem z kalarepy, jabłka i żurku
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie
Zalewajka na żurku
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa selerowa z carpaccio z kalafiora
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
Gazpacho
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.