Ricardo Larrivee

Zupa-krem z kalafiorów i jabłek oraz grzanki z cheddarem


Przepis z programu Ricardo i przyjaciele (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

Zupa-krem z kalafiorów i jabłek oraz grzanki z cheddarem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

250 g posiekanych porów

1 posiekany ząbek czosnku

3 łyżki stołowe masła

1 l żółtego kalafiora w różyczkach

250 ml ziemniaków

obranych i pokrojonych w kostkę

1,25 l bulionu drobiowego

2 kortlandy

obrane

bez gniazd nasiennych

pokrojone w plasterki

60 ml śmietany 35%

posiekany szczypiorek

sól i pieprz

 

 

Przygotowanie:


W rondlu smaż na maśle pory i czosnek do miękkości. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj kalafiora i ziemniaki. Dolej bulion. Doprowadź do wrzenia, gotuj odkryte przez 10 minut. Dorzuć jabłka. Gotuj kolejne 10 minut. Zmiksuj na purée. Dolej śmietanę. W razie potrzeby dopraw. Podawaj z grzankami z cheddarem.

powrót

Podobne przepisy

Zupa selerowa z carpaccio z kalafiora
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
Krem z białych warzyw
Marieta  Marecka
Przepis z programu 365 obiadów Mariety Mareckiej (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Chłodnik z botwinki z pomidorami i rukolą
Jola Słoma
Przepis z programu Wiosenne ATELIER SMAKU (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zupa kalafiorowa z serem gruyere i makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa minestrone z makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa ogórkowa
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.