Zupa jarzynowa z komosą ryżową i fariką

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 25)
trudność: łatwe

Zupa jarzynowa z komosą ryżową i fariką
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

łyżka oliwy

posiekana cebula

2 posiekane ząbki czosnku

filiżanka pokrojonej fasolki szparagowej

1400 g pomidorów z puszki

pokrojona marchewka

po 1/3 filiżanki białej i czerwonej komosy ryżowej

1/3 filiżanki fariki

łyżeczka suszonego oregano

500 ml bulionu jarzynowego albo rybnego

300-500 ml wody

ćwierć pokrojonej kapusty

2 filiżanki posiekanego jarmużu

świeże posiekane oregano

 

 

Przygotowanie:


Podsmażyć cebulę na oliwie. Dodać pozostałe składniki i doprowadzić do wrzenia. Gotować aż warzywa będą miękkie. Przed podaniem udekorować świeżym oregano.

powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska
Żeberka po kowbojsku
Ainsley Harriot
Przepis z programu Ainsley rusza w plener (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia Ameryki Północnej

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.