Janella  Purcell

Zupa grzybowa


Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? (odc.13)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

Zupa grzybowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

2 łyżki oliwy z oliwek

pół pokrojonego pora

3 filiżanki mieszanych pokrojonych pieczarek

2 pokrojone ząbki czosnku

2 łyżki pokrojonej szałwii

półtora litra bulionu

100 g jedwabistego tofu

pieprz

 

 

Przygotowanie:


Na oliwie podsmażamy por, czosnek i pieczarki. Dodajemy bulion i szałwię. Doprowadzamy całość do wrzenia. Gotujemy, aż grzyby zmiękną. Połowę zupy miksujemy w blenderze razem z tofu. Łączymy obie części zupy. Podajemy posypaną szałwią i świeżo mielonym pieprzem.

powrót

Podobne przepisy

Zupa-krem z surowych warzyw
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! 2 (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie, Dobre dla dzieci
Zupa krem z dyni
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.21)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania z dyni
kuchnia świata: Kuchnia indyjska
Kartoflanka z cykorią i wędzonym boczkiem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni 2 (odc.7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.