Malka Kafka

Zupa grzybowa z pieczarek z sosem sojowym i kminem rzymskim


Przepis z programu Koszer macher (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia koszerna

odsłon: 7968

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

300 g pieczarek

1,5 l wywaru z warzyw

1 łyżeczka kminu rzymskiego

1 łyżeczka papryki ostrej

1 łyżeczka papryki słodkiej

sos sojowy do smaku

4 łyżki oleju

1 ząbek czosnku

natka pietruszki lub kolendry

1 łyżka mąki razowej

sól

pieprz do smaku

 

Przygotowanie:

W garnku, w którym gotowana będzie zupa upraż na oleju przyprawy. Pieczarki pokrój na ćwiartki i podsmaż z przyprawami, zalej wywarem i gotuj przez 20 minut. Na koniec zagęść zupę mąką razową i dodaj posiekaną natkę.

powrót

Podobne przepisy

Żur z białą kiełbasą i jajkiem
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa z dyni z mlekiem kokosowym
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania z dyni
Zupa nic z makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.