Zupa grochowa

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 18)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Zupa grochowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

200 g łupanego grochu namoczonego przez 1,5 godz. w zimnej wodzie i odsączonego

2 – 3 pokrojone cebule

250 g golonki

2,5 litra wody

2 liście laurowe

6 średnich marchewek skrojonych w drobną kostkę

sól i pieprz

 

Przygotowanie:

Wrzucić wszystkie składniki do garnka. Powoli zagotować, odszumować i gotować na wolnym ogniu, aż groch zmięknie, przez ok. 1,5 godz. Wyjąć z golonki kość, a mięso drobno pokroić. Wrzucić mięso do zupy wraz z marchewką i gotować przez ok. 20 min. Posolić i popieprzyć.

powrót

Podobne przepisy

Zupa ogórkowa
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Kapuśniak
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 5 (odc. 14)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Chłodnik z botwinki
Przepis z programu
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Zupa ogórkowa z mlekiem kokosowym
Jola Słoma
Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Krem pomidorowo–soczewicowy
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie
Barszcz z barszczu
Łukasz Łuczaj
Przepis z programu Dziki obiad Łukasza Łuczaja (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.