Zupa dyniowa z soczewicą i twarożkiem

Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 17)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania z dyni

Zupa dyniowa z soczewicą i twarożkiem
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0
Składniki:

1 łyżka oliwy

1 posiekany por

1 rozgnieciony ząbek czosnku

2 filiżanki obranej, pozbawionej nasion dyni

2 obrane ziemniaki

pół filiżanki opłukanej, czerwonej soczewicy

500 ml bulionu jarzynowego albo drobiowego

1 filiżanka twarożku

1 liść laurowy



Przygotowanie:

Por podsmażyć na oliwie. Dodać czosnek, warzywa i soczewicę. Dokładnie wymieszać. Wlać bulion, dodać liść laurowy i doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 30 minut, aż składniki będą miękkie. Lekko przestudzić i rozdrobnić blenderem na krem. Na koniec dodać twarożek.

powrót

Podobne przepisy

Tajska zupa z kurczaka
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Zupy
Zupa z soczewicy z chorizo
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Rosół z kneidlach
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia żydowska, Kuchnia koszerna
Żurek domowy
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa fasolowa z wędzoną śliwką
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek (odc. 12)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie
Zupa grochowa na wędzonych żeberkach
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.