Malka Kafka

Zupa cytrynowa


Przepis z programu Koszer macher (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

odsłon: 7206

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

1 por biała cześć

1 pietruszka

0,5 selera

1 cytryna

2 ząbki czosnku

łyżka mąki

gałka muszkatołowa

liść laurowy

dwa ziarenka ziela angielskiego

czarny pieprz

szczypiorek

 

Przygotowanie:

Pokrojone w paski warzywa wrzuć do wody razem z pieprzem, liściem laurowym, czosnkiem i ugotuj wywar. Pod koniec gotowania dodaj obtartą skórę i sok z jednej cytryny i wyciśnięty przez praskę czosnek. Mąkę rozpuść w małej ilości wody i zagęść zupę, żeby miała aksamitną konsystencję. Zrób tosty z białego chleba lub podsmaż go na oliwie i ułóż na dnie talerza. Zalej zupą. Posyp szczypiorkiem.

powrót

Podobne przepisy

Chłodnik z melona
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 5 (odc. 7)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia bałkańska
Rumpuć
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Letnia zupa pomidorowa z bazylią i grzankami
Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 3 (odc. 9)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska
Węgierska zupa rybna
David Gaboriaud
Przepis z programu David w Europie 5 (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia węgierska
(odc.16)błyskawiczna zupa jarzynowa
Jacques Pépin
Przepis z programu Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.16)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Barszcz z pampuszkami - Aniela Redelbach
Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia ukraińska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.