Zupa chlebowa

Przepis z programu Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia francuska

Zupa chlebowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

2 czubate łyżki smalcu gęsiego bądź kaczego

6 posiekanych ząbków czosnku

liść laurowy

garść posiekanego świeżego tymianku

750 ml bulionu z kury

sól i pieprz

2 usmażone duże kromki czerstwej bagietki lub chleba

starty ser comté lub gruyère

posiekana natka pietruszki

 

Przygotowanie:

Roztopić smalec w garnku i dodać czosnek, gotując przez 2 min. Dodać zioła i wlać bulion. Gotować 30 min na wolnym ogniu. Posolić i popieprzyć. Ułożyć grzanki na dnie dwóch głębokich talerzy. Polać bulionem. Posypać serem i natką pietruszki, podawać na gorąco.

powrót

Podobne przepisy

Zupa krem z soczewicy i ciecierzycy
Ewa Chodakowska
Przepis z programu Be Active. Ewa Chodakowska (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania dietetyczne
Zupa migdałowa
Przepis z programu Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 60)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Botwinkowe bliny
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie
Zupa nic z makaronem
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Kremowy chłodnik z bobu, zielonego groszku aromatyzowany wanilią
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak w sezonie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Tajska zupa z kurczaka
Donna Hay
Przepis z programu Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 10)
trudność: trudne
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.