Vienio

Zupa cebulowa


Przepis z programu Ślinotok (odc. 8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

odsłon: 1236

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

5-6 różnych rodzajów cebuli

1 litr warzywnego bulionu

¼ szklanki cydru

świeży tymianek

świeża szałwia

ser żółty

masło

sól

pieprz

Przygotowanie:

Na maśle smażymy pokrojoną cebule: cukrową, czosnkową, perłową.
Gdy cebule się zeszklą, zalewamy je bulionem.
Dolewamy ¼ szklanki cydru. Zupę doprawiamy solą i pieprzem.
Idealnym dodatkiem do zupy będą grzanki. Kawałki bułki podsmażamy na maśle.
Zupę podajemy z grzankami i tartym żółtym serem.

powrót

Podobne przepisy

Ostra zupa z czarną fasolą i nachos z wołowiną
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska
Ekspresowa zupa orientalna
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
Wiosenna zupa szczawiowo – ogórkowa
Sophie Grigson
Przepis z programu Zielnik Sophie Grigson (odc.6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Zupa grochowa „Kuroniówka”
Jan i Jakub   Kuroniowie
Przepis z programu Kuroniowie rozgryzają (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Chłodnik z owoców leśnych ze słodką ziemią jadalną
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. 2 (odc. 1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.