Zupa ananasowa

Przepis z programu Nancy Lam Rejs Nancy (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia tajska

Zupa ananasowa
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 litr wody

ćwiartka dojrzałego ananasa

pół cebuli

1 papryczka chili

świeży korzeń kurkumy

trawa cytrynowa

halibut albo inna biala ryba (60-90g. na osobę)

pasta z krewetek

2 łyżeczki cukru

pół łyżeczki soli

sos rybny

 

 

Przygotowanie:


Pokroić ananasa. W moździerzu utłuc cebulę, papryczkę chili, kurkumę i trawę cytrynową. Wrzucić do wrzącej wody i gotować mniej więcej pół godziny. Dodać pastę z krewetek, cukier, sól i sos rybny. Wrzucić rybę, przykryć i gotować mniej więcej minutę.

powrót

Podobne przepisy

Zupa z karpia z rodzynkami
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zalewajka
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa z selera z chrzanem
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.19)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wielkanocne
kuchnia świata: Kuchnia polska
Chłodnik
Brygida Kosel
Przepis z programu Teraz Brygida! (odc.3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia polska
Postny barszcz
Agnieszka Kręglicka
Przepis z programu Para w kuchni (odc.11)
trudność: brak
rodzaj dania: Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
kuchnia świata: Kuchnia polska
Zupa ze świeżego szpinaku
Malka Kafka
Przepis z programu Koszer macher (odc. 3)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia koszerna

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.