Zrazy z jesiotra (sous vide) z kiszonymi ogórkami

Przepis z programu Warsztaty smaku kuchni+: kuchnia polska z Adamem Chrząstowskim
trudność: łatwe

Zrazy z jesiotra (sous vide) z kiszonymi ogórkami
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

filet z jesiotra surowego 2,5kg

łosoś wędzony plastry 0,5kg

marchew 0,5kg

seler korzeń 0,5kg

dymka 4 pęczki

ogórki kiszone z zalewą 0,5 kg

koperek 3 pęczki

masło 600 g

jajka 3 szt

sól

pieprz

musztarda

 

 

Przygotowanie:


Jesiotra podziel na porcje i rozetnij w poprzek na poprzeczne plastry. Marchew, seler i cebulę od dymki pokrój w julienne i zblanszuj. Na folii spożywczej rozłóż plastry łososia wędzonego. Na łososiu rozłóż plastry jesiotra. Posmaruj wierzch ryby musztardą i połóż na to julienne z warzyw. Zawiń ciasno folią, nakłuj i zapakuj w próżniowe worki i gotuj w łaźni sous vide przez 30 minut w temperaturze 56 st. C. W tym czasie zredukuj sos z kiszonych ogórków i na minimalnym ogniu utrzep w nim żółtka na gęstą pianę. W powstałe zabaione wkręć (jak majonez) roztopione masło. Ogórki kiszone obierz ze skórki i pokrój w julienne. Ogórki wymieszaj z posiekanym koperkiem. Plastry jesiotra ułóż na sosie i podaj z sałatką z kiszonych ogórków.

powrót

Podobne przepisy

Barszcz czerwony
Kinga Paruzel
Przepis z programu Z.U.P.A. (odc. 4)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia polska
Szybki barszcz czerwony
Iwona  Zasuwa
Przepis z programu Ugotuj mi mamo! (odc. 5)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
Barszcz czerwony i ziołowe ravioli
Gosia  Molska
Przepis z programu Babeczki wigilijne (odc.1)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Barszcz
kuchnia świata: Kuchnia międzynarodowa
Żeberka wieprzowe w marynacie miso
Roger Mooking
Przepis z programu Nuta egzotyki na co dzień (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia japońska
Żeberka wieprzowe
Marieta  Marecka
Przepis z programu ABC GOTOWANIA 4 odc. 1
trudność: łatwe
rodzaj dania: Żeberka
kuchnia świata: Kuchnia polska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.