Żółte gazpacho

Przepis z programu Kocioł w kuchni (odc.8)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia hiszpańska

Żółte gazpacho
drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

 

1 włoskie chili peperoncino

2 szklanki żółtych pomidorów

1 żółta papryka

oczyszczona i pokrojona w kostkę

2 dymki

½ ogórka

z wyciętymi nasionami

pokrojonego w kostkę

½ szklanki świeżych liści bazylii

1 łyżka świeżego estragonu

1 łyżka octu balsamicznego

4 chlusty sosu Tabasco

2 łyżki sosu Worcestershire

grubo zmielony pieprz i sól

 

 

Przygotowanie:


Przełóż wszystkie składniki do blendera i zmiksuj na gładko. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Możesz ten chłodnik przecedzić, lub podać tak jak jest. Podawaj schłodzony.

powrót

Podobne przepisy

Grochówkokapuśniak
Jola Słoma
Przepis z programu Zimowe ATELIER SMAKU (odc.2)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Zupy
Zupa rybna z makaronem sojowym na sposób tajski
  Vienio
Przepis z programu Ślinotok (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania z ryb, Zupy
kuchnia świata: Kuchnia tajska
Krem z selera naciowego z serem camembert
Adam Chrząstowski
Przepis z programu Adam po pracy 3 (odc.6)
trudność: trudne
rodzaj dania: Zupy
Krem z marchewki i rabarbaru
Marta Dymek
Przepis z programu Zielona rewolucja Marty Dymek 4 (odc. 6)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy, Dania wegańskie
Ostra zupa z czarną fasolą i nachos z wołowiną
Tomasz Jakubiak
Przepis z programu Jakubiak rodzinnie (odc. 11)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Zupy
kuchnia świata: Kuchnia meksykańska

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.