Malka Kafka

Żółta sałatka


Przepis z programu Koszer macher (odc. 10)
trudność: łatwe
rodzaj dania: Dania wegetariańskie, Sałatki, sałaty i surówki
kuchnia świata: Kuchnia koszerna

odsłon: 10420

drukuj dodaj do ulubionych sprawdzone! 0
oceń ilość głosów: 0
średnia głosów: 0.0

Składniki:

Po 0,5 szklanki następujących składników:

kukurydza konserwowa

żółte patisony w occie

mini kolby kukurydzy konserwowej

żółta cukinia marynowana

biała fasola konserwowa

cebula

 

Dodatkowo:

1 drobno pokrojona papryczka chilli

1 cytryna

5 łyżek oliwy

posiekane świeże oregano

sól

pieprz

1 łyżeczka brązowego cukru

tortilla z mąki kukurydzianej

 

Przygotowanie:

Wszystkie składniki pokrój na średniej wielkości kawałki, cebulę pokrój w cienkie krążki, a cytrynę na cienkie plastry, a te potem na ćwiartki. W misce wymieszaj z pozostałymi składnikami. Dopraw. Podawaj z gorącą tortillą.

powrót

Podobne przepisy

skomentuj przepis

Aby skomentować przepis, zaloguj się w naszym serwisie.